Thaise gehaktballetjes in rode currysaus. Zet op een simpele manier een super lekkere avondmaaltijd op tafel.
Thaise gehaktballetjes
Deze Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus heb ik gemaakt met een zelfgemaakte rode currypasta. Als je eenmaal weet hoe simpel je dit zelf kan maken, dan zal je dit veel vaker gaan maken.
De rode currypasta is goed voor 2 tot 3 keer gebruik. Bij ons was hij in 2 dagen op….ik ging namelijk helemaal los.Zo heb ik ook nog een super lekkere Thaise burger gemaakt en een vegan stoofvlees / curry.
Deze Thaise gehaktballetjes zijn trouwens ook echt super lekker als snack.
Recept Thaise gehaktballetjes in romige rode currysaus
Thaise gehaktballetjes in rode currysaus
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 300 gram half om half gehakt
- 1 flinke eetlepel rode currypasta zelfgemaakt of kant en klaar
- 1 ei
- 3 flinke eetlepels panko
- snufje vers gemalen zwarte peper
romige rode currysaus
- 2 flinke eetlepels rode currypasta zelfgemaakt of kant en klaar
- 250 milliliter kokosmelk
- 1 zak (400gram) roerbakgroenten ik gebruikte mix van paksoi en sugarsnaps
- handje verse koriander gehakt
Instructies
- Kneed het gehakt met de rode currypasta, ei, panko en snuf peper goed door. Vorm er kleine gehaktballetjes van. Verwarm in een stoof op hapjespan een scheut olie (bodem bedekt) en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom goudbruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan.
- Bak in het braadvet kort de rode currypasta. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 30 seconden koken en zet dan het vuur lager. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat zonder deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken. Draai af en toe de balletjes om. Zet het vuur nu iets hoger en bak de roerbakgroenten 3-5 minuten mee (ik houd ervan als de groenten nog knapperig zijn) Mocht de saus teveel indikken voeg dan een scheutje water toe of extra kokosmelk. Bestrooi vlak voor serveren met een klein beetje verse koriander.
- Serveer de Thaise gehaktballetjes met rijst of noedels en bestrooi eventueel met extra rode peper voor wat pit.
Zelfgemaakte rode curry of kant en klaar
Wil je nu niet zelf je rode currypasta maken. Geen probleem! Gebruik dan gewoon een kant en klare variant die je in de supermarkt kan kopen. Ik heb liever dat je soms iets kant en klaar koopt en dit naar eigen smaak en met groenten aanpast, dan dat je uit gemak alleen maar patat, brood en/of pannenkoeken eet. (dan eet je pas ongezond)
Ik heb persoonlijk dan ook niets tegen kant en klare pakketten. Ik adviseer alleen om dit niet iedere dag te eten. Vaak zit er namelijk best veel zout in en natuurlijk de nodige E-stoffen. Echter een keertje kan zeker geen kwaad. Sterker nog, mijn passie met koken is ooit ontstaan door überhaupt te gaan koken met dat soort pakketen. Vanuit huis heb ik het koken namelijk niet meegekregen.
Thaise gehaktballetjes in romige rode currysaus
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.