Taco's met pulled pork gestoofd in bier

Taco's met pulled pork gestoofd in bier
Deel met je vrienden:

taco's met pulled pork gestoofd in bier

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 8 uur 35 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaanse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram pulled pork al bereid
  • 8 stuks taco's
  • 1 bakje champignons in kwarten gesneden
  • 2 stuks uien grof gesneden
  • 2 stuks rode paprika grof gesneden
  • 1/2 flesje bier Warsteiner
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 flinke eetelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snufje zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • 1 handje verse peterselie fijngesneden
  • 100 gram kaas geraspt
  • 3 stuks bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 stuks avocado in blokjes gesneden
  • 1/2 bakje cherry tomaten gehalveerd
  • 1 zakje sla naar keuze
  • Griekse yoghurt
  • 1 blikje kidneybonen uitgelekt

Instructies

  • Verwarm de over voor op 180 graden
  • Verwarm een flinke scheut olie in een grote hapjespan of wok
  • Fruit de uien met een snuf gemalen zwarte peper en zeezout
  • Voeg de champignons en paprika toe en bak tot de champignons bruin beginnen te kleure
  • Voeg de pulled pork toe en roer alles door elkaar
  • Breng op smaak met 1 el paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl nootmuskaat en 1 el sambal badjak
  • Voeg de kidneybonen en een 1/2 flesje bier toe en laat het geheel voor 3 minuten pruttelen
  • Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Roer de crème fraîche goed erdoorheen
  • Voeg daarna de gehakte peterselie toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren
  • Breng alles op smaak met zwarte peper en zeezout
  • Vet een ovenschaal in
  • Vul de taco's met de pulled pork gestoofd in bier en zet ze in de ingevette ovenschaal
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak de taco's 10-15 minuten in oven
  • Garneer de taco's met de gesneden bosuitjes, avocado en cherry tomaten
  • Schep er een flinke klodder Griekse yoghurt over en serveer met frisse knapperige sla
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook