sweet chili kippenvleugels van de bbq
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 kilo
Ingrediënten
- 1 kilo kippenvleugels
- 3 eetlepels sweet chilisaus
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 1/2 limoen sap nodig
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 theelepels sambal oelek
- 3 teentjes knoflook geraspt
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- rode peper optioneel
- bosui optioneel
Instructies
- Meng de kippenvleugels met alle overige ingrediënten (op de rode peper en bosui na) en laat minimaal afgedekt in de koelkast 8 uur marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
- Grill de kippenvleugels gaar op de bbq, in de oven of op een grill pan. (temperatuur 180 graden) Afhankelijk van de dikte van de vleugels, duurt dit ongeveer 15-20 minuten. Bestrooi de kip met een beetje fijngehakt bosui en eventueel wat fijngesneden rode peper.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer