Sweet chili kippenvleugels met bosui. Je likt je vingers erbij af! Zelfs als je niet van kluiven houdt, denk ik dat je nu een uitzondering gaat maken. Afgelopen weken heeft de barbecue flink overuren gedraaid. Eén van de recepten die ik gemaakt heb, waren deze sweet chili kippenvleugels met bosui. De marinade voor de kippenvleugels is echt zo ontzettend simpel. Een kind kan de was doen. Krijg je visite dan is het ook een heerlijke snack om te maken. Het lekkerste resultaat krijg je wel als de kip een nachtje heeft kunnen marineren. Daardoor trekken alle smaken goed in de kip.
Voor de saus is het het lekkerste als je een “sweet chilisaus” gebruikt. Het zoete van de chilisaus en honing is namelijk heerlijk met het pittige van de sambal. Ik gebruikte een combinatie van sambal badjak en oelek. Ben je nu niet zo van pittig eten? Gebruik dan alleen sambal badjak, die is namelijk niet zo heel erg pittig.
TIP: wil je liever niet barbecueën, dan kan je de kippenvleugels natuurlijk ook prima in een grillpan, airfryer of oven bereiden.
recept sweet chili kippenvleugels
sweet chili kippenvleugels van de bbq
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 kilo kippenvleugels
- 3 eetlepels sweet chilisaus
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 1/2 limoen sap nodig
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 theelepels sambal oelek
- 3 teentjes knoflook geraspt
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- rode peper optioneel
- bosui optioneel
Instructies
- Meng de kippenvleugels met alle overige ingrediënten (op de rode peper en bosui na) en laat minimaal afgedekt in de koelkast 8 uur marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
- Grill de kippenvleugels gaar op de bbq, in de oven of op een grill pan. (temperatuur 180 graden) Afhankelijk van de dikte van de vleugels, duurt dit ongeveer 15-20 minuten. Bestrooi de kip met een beetje fijngehakt bosui en eventueel wat fijngesneden rode peper.
Sweet chili kippenvleugeltjes
Ik gebruik kippenvleugels omdat ik niet zo van het kluiven ben. Voel je uiteraard vrij om kippenpootjes te gebruiken als jij dat lekkerder vindt. Ook lekker is om kippendijen in stukjes te snijden, dit aan een satéprikker te rijgen samen met stukjes ui en paprika en dit te grillen op de bbq. Heb je meteen wat groenten binnen.
kippenvleugels van de bbq
Omdat het ons bijna niet pittig genoeg kan zijn, bestrooi ik de kippenvleugels na het grillen nog met extra rode peper. Voor de kinderen had ik een aparte portie gemaakt zonder rode peper. Serveer bij de kippenvleugeltjes een schaaltje met extra sweet chilisaus.
Uiteraard mogen de frietjes natuurlijk ontbreken bij de sweet chili kippenvleugels. Vervang eventueel de honing voor een scheut Licor 43. Serveer dan bij de kip een frisse licor 43 dipsaus. Alleen voor volwassenen dan geschikt natuurlijk 😉
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken