Sticky Chicken: pittige kip in cola
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 800 gram Kippendijen in grotere stukken gesneden
- 300 milliliter Coca Cola mag ook ander cola zijn
- 3 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 flinke theelepel mosterd
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje gemalen zeezout
- snufje gemalen zwarte peper
- 2 stengels bosui in ringetjes gesneden
- scheutje citroensap
- 100 gram basterdsuiker
Instructies
- Verwarm in een steelpan de ketchup, ketjap manis, mosterd, basterdsuiker, een scheutje citroensap, sambal, chilipoeder, paprikapoeder en de geraspte knoflook
- Voeg beetje bij beetje de Coca Cola toe en roer de saus goed door elkaar. Laat op heel laag vuur staan.
- Verwarm in een hapjespan een scheutje olie en bak de kip goudbruin met zwarte peper en zeezout.
- Giet de Coca Cola saus erbij en laat 40-60 minuten pruttelen tot de saus mooi in ingedikt. (vergeet niet te roeren tussendoor) Mocht de saus niet dik genoeg worden, voeg dan een maïzena papje toe. Meng 1 flinke tl (of meer) maïzena met een scheutje koud water en voeg dit beetje bij toe, tot je de juiste dikte hebt.
- Garneer de sticky chicken met de bosui. Serveer met frietjes of rijst. Ook de dag erna lekker op een broodje.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer