Sticky Chicken: pittige kip in cola
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 800 gram Kippendijen in grotere stukken gesneden
- 300 milliliter Coca Cola mag ook ander cola zijn
- 3 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 flinke theelepel mosterd
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje gemalen zeezout
- snufje gemalen zwarte peper
- 2 stengels bosui in ringetjes gesneden
- scheutje citroensap
- 100 gram basterdsuiker
Instructies
- Verwarm in een steelpan de ketchup, ketjap manis, mosterd, basterdsuiker, een scheutje citroensap, sambal, chilipoeder, paprikapoeder en de geraspte knoflook
- Voeg beetje bij beetje de Coca Cola toe en roer de saus goed door elkaar. Laat op heel laag vuur staan.
- Verwarm in een hapjespan een scheutje olie en bak de kip goudbruin met zwarte peper en zeezout.
- Giet de Coca Cola saus erbij en laat 40-60 minuten pruttelen tot de saus mooi in ingedikt. (vergeet niet te roeren tussendoor) Mocht de saus niet dik genoeg worden, voeg dan een maïzena papje toe. Meng 1 flinke tl (of meer) maïzena met een scheutje koud water en voeg dit beetje bij toe, tot je de juiste dikte hebt.
- Garneer de sticky chicken met de bosui. Serveer met frietjes of rijst. Ook de dag erna lekker op een broodje.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
Super lekker en zo makkelijk om te maken.
Beste Katrijn, wat fijn om te lezen dat de sticky chicken zo goed in de smaak is gevallen. Dit recept blijft een persoonlijke favoriet van ons allemaal thuis 🙂