Sticky Chicken: pittige kip in cola

KokenKoken
Sticky Chicken: pittige kip in cola
Deel met je vrienden:

Sticky Chicken: pittige kip in cola

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram Kippendijen in grotere stukken gesneden
  • 300 milliliter Coca Cola mag ook ander cola zijn
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje gemalen zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • 2 stengels bosui in ringetjes gesneden
  • scheutje citroensap
  • 100 gram basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm in een steelpan de ketchup, ketjap manis, mosterd, basterdsuiker, een scheutje citroensap, sambal, chilipoeder, paprikapoeder en de geraspte knoflook
  • Voeg beetje bij beetje de Coca Cola toe en roer de saus goed door elkaar. Laat op heel laag vuur staan.
  • Verwarm in een hapjespan een scheutje olie en bak de kip goudbruin met zwarte peper en zeezout.
  • Giet de Coca Cola saus erbij en laat 40-60 minuten pruttelen tot de saus mooi in ingedikt. (vergeet niet te roeren tussendoor) Mocht de saus niet dik genoeg worden, voeg dan een maïzena papje toe. Meng 1 flinke tl (of meer) maïzena met een scheutje koud water en voeg dit beetje bij toe, tot je de juiste dikte hebt.
  • Garneer de sticky chicken met de bosui. Serveer met frietjes of rijst. Ook de dag erna lekker op een broodje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook