Deze makkelijke Sinterklaastaart met appel en kruidnoten is super lekker om straks te maken voor op Sinterklaasavond. Deze taart is namelijk in 10 minuten gemaakt en hoeft dan alleen nog eventjes de oven in. Met Sinterklaas moet je misschien al genoeg voorbereiden en dan heb je geen tijd en waarschijnlijk ook geen zin om lang in de keuken te staan. Beaudine en Amaranthe geloven niet meer in Sinterklaas maar ik vind het wel gezellig om met Sinterklaasavond lekker te eten en daar hoort dan natuurlijk ook een super lekker toetje bij. Al kan je deze Sinterklaastaart natuurlijk ook gewoon ‘s middags al bij een kop thee of koffie eten. Wij lopen alleen wel het risico dat we straks geen kruidnoten meer kunnen zien. Ik ben namelijk voor de blog druk bezig met allerlei recepten, dus de kruidnoten vliegen er hier thuis al doorheen.
Recept Sinterklaas taart met appel en kruidnoten
Sinterklaas taart met appel en kruidnoten
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooit
- 4 appels geschild en in kleine stukjes gesneden
- 2 theelepels Kaneel
- 150 gram kruidnootjes
- 1 eigeel
- 1 eetlepel Melk
- roomboter
- 2 theelepels citroensap
- 2 flinke eetlepels bruine basterdsuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ronde taartvorm in met roomboter. Leg de plakjes bladerdeeg erin en zorg ervoor dat de randen iets eroverheen vallen. Prik gaatjes in de bladerdeeg. Hak of maal de kruidnootjes iets fijner. Meng de appel met 2 theelepels citroensap, 2 tl kaneel, 2 flinke eetlepels bruine basterdsuiker en de fijngehakte kruidnootjes.
- Schep het appel-kruidnootjes mengsel over het bladerdeeg. Vouw de randen eroverheen. Meng 1 eigeel met 1 el melk en smeer hiermee de randen van de taart in. Bestrooi de randen met een klein beetje suiker. Bak de Sinterklaastaart in 25-30 minuten goudbruin.