Soms moet je jezelf gewoon verwennen met iets lekkers. Dat doe je zeker met deze brownie en chokotoff vulling. Het is natuurlijk wel weer een caloriebom van heb ik jou daar. Deze brownie moet je dus zeker niet iedere week klaarmaken, dan groei je binnen no-time uit je broeken 😉 De brownie is super simpel om te maken. Met 5 minuten kan hij al in de oven staan. Het enige wat je dan moet hebben is een beetje geduld. Hij moet namelijk eerst nog bakken en daarna goed afkoelen. Ik wens je alvast veel succes met wachten, dat zul je nodig hebben!
Recept simpele brownie met chokotoff
simpele brownie met chokotoff
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 brownie
Ingrediënten
- 150 gram roomboter
- 250 gram suiker
- 75 gram cacaopoeder
- 3 eieren
- snufje zout
- 100 gram bloem
- 10 chokotoffs in stukjes gehakt
- klein handje hazelnoten grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet en bekleed een brownie vorm in. Smelt op laag vuur in een steelpannetje de boter met de suiker, cacaopoeder en een snufje zout. Haal de pan van het vuur en spatel voorzichtig beetje bij beetje 90 gram bloem toe (de andere 10 gram heb je straks nodig). Spatel daarna 1 voor 1 de eieren erdoorheen. Meng de chokotoff met de overige 10 gram bloem (hierdoor zakt niet alles naar de bodem) Roer de chokotff stukjes en de hazelnoten door het brownie mengsel. Giet het mengsel in de brownie vorm en bak in 30-35 minuten gaar en krokant. Laat de brownie helemaal afkoelen alvorens je hem gaat aansnijden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer