Ik vind koken ontzettend leuk maar bakken is meestal niet zo mijn ding. Deze makkelijke brownie is zo simpel om te maken dat hij echt nooit mislukt. Je bent ook maar 5 minuten bezig om de brownie te maken. Hoe snel en simpel wil je het hebben! Het moeilijkste is nog dat je 25-30 minuten moet wachten als hij in de oven zit. O ja, en niet te vergeten moet wachten met eten tot de brownie is afgekoeld!! Als je zit te wachten duurt dat namelijk zooooo lang!!! Om de brownie nog lekkerder te maken heb ik hem na het bakken ingesmeerd met de nieuwe licor 43 Baristo. Ook de slagroom heb ik gemixt met een scheutje licor 43 Baristo. Laat het feestje maar beginnen π
recept makkelijke brownie met licor 43 Baristo
makkelijke brownie met Licor 43 Baristo
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediΓ«nten
- 150 gram roomboter ongezouten
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 75 gram cacaopoeder ik gebruik het liefst nesquik
- 1/2 theelepel Vanille extract
- 3 eieren
- 75 gram bloem
- hand pecannoten optioneel
- 5 eetlepels Licor 43 Baristo
- 1 bekertje slagroom
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een brownie bakvorm in en bekleed met bakpapier. Zet een steelpannetje op laag vuur en laat hierin de roomboter, suiker en cacaopoeder smelten. Giet het mengsel in een kom en mix 1 voor 1 de eieren door het mengsel. Voeg dan al mixend beetje bij beetje de bloem erdoorheen. Spatel een snufje zout en de vanille extract door het mengsel en giet het brownie mengsel in de bakvorm. Bak de brownie 25-30 minuten. Als hij uit de oven komt, smeer hem dan ik met 2-3 eetlepels Licor 43 Baristo en laat hem afkoelen. Klop vlak voor serveren de slagroom met 2-3 eetlepels Licor 43 Baristo en klaar is kees!
Brownie met licor 43 Baristo
Licor 43 Baristo
Naast de Original Licor 43 (die je vast en zeker wel kent) is er nu ook een stoerdere koffievariant, namelijk de Licor 43 Baristo. De Baristo wordt gemaakt door de ingrediΓ«nten van Licor 43 Original in een vernieuwde samenstelling te combineren met koffiebonen afkomstig uit Gran Canaria. Hoe? De bonen worden in alcohol gelegd, zodat de smaak van de bonen wordt onttrokken. Deze infusie wordt opgenomen in de likeur. De combinatie van de boneninfusie en de vernieuwde samenstelling van de ingrediΓ«nten van Licor 43 Original, geven een robuuste en sterke koffiesmaak aan de Baristo. Ze zijn eigenlijk niet te vergelijken omdat de Baristo echt heel anders van smaak is maar wij vinden deze nieuwe Licor wel echt een stuk lekkerder dan de Original.
Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/courgettecake-met-pure-chocolade/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/luchtige-cake-blauwe-bessen-zonder-roomboter/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/limoncello-cake-citroen-en-munt/” target=”_blank”]