shoarma wraps met kruidige dipsaus

KokenKoken
shoarma wraps met kruidige dipsaus
Deel met je vrienden:

shoarma wraps met kruidige dipsaus

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Overige keukens
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps
  • 750 gram shoarmavlees
  • 2 paprika's in dunne reepjes gesneden
  • 1 bak (250gr) champignons grof gesneden
  • 2 uien grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 bekertje (200gr) crème fraîche
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eeltlepel sambal badjak
  • 100 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 zak sla optioneel

kruidige dipsaus

  • 5 flinke eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje chilivlokken
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook en de paprikapoeder, kerriepoeder en sambal. Voeg de champignons en paprika toe. Bak tot de champignons beginnen te verkleuren. Voeg de shoarma toe en bak de shoarma op hoog vuur gaar. Meng dan het bekertje crème fraîche erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen. Vul de wraps met de shoarma en bestrooi met een klein beetje geraspte kaas. Rol de wraps op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de wraps in de oven tot de kaas gesmolten is. (5min)
  • Maak ondertussen de kruidige dipsaus klaar door alle ingrediënten hiervoor te mengen. (dit kan je ook eerder doen en bewaren in de koelkast, hierdoor trekken de smaken beter in) Serveer eventueel met een zak gemengde sla.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!