Smoothie met banaan en perzik

Smoothie met banaan en perzik

Absoluut een favoriet ontbijt thuis bij de kinderen is deze smoothie met banaan en perzik. Ik zal niet gaan prediken dat dit ontbijt mega gezond is, want er gaat voor wat extra smaak nog wel vanillesuiker in. Maar eerlijk gezegd is dat het enige ongezonde ook. Ik zal aan Jan Willem vragen of hij ook een keertje zijn smoothie wil maken voor op Familie over de Kook. Als hij smoothies maakt, dan gaat er meestal ook spinazie doorheen en extra eiwitpoeder. Voor deze smoothie is het overigens wel belangrijk om rijpe bananen te gebruiken. Dit komt de smaak echt ten goede.

recept smoothie met banaan en perzik

smoothie met banaan en perzik

Smoothie met banaan en perzik

een heerlijke bananen smoothie met perzik
4.34 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: banaan, ontbijt, ontbijtsmoothie, perzik, smoothie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 4 grote glazen

Equipment

  • Blender

Ingrediënten

  • 2 stuks bananen in grote stukjes gesneden
  • 250 gram perzik ik gebruik diepvries perzik (laat deze iets ontdooien)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1,5 zakje vanillesuiker
  • 500 millilter volle melk
  • 400 gram vanille kwark of vanille yoghurt

Instructies

  • Heel simpel! Doe alle ingrediënten in de blender en blenden maar. Giet de smoothie in 4 glazen en serveer eventueel de bananen smoothie met een rietje.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Smoothie maken in een blender

Om deze smoothie te maken, gebruiken wij een blender. Voordeel van smoothies in een blender maken is dat de kinderen het zelf ook kunnen maken. Het is namelijk echt een kwestie van alle ingrediënten in de blender doen en draaien maar! Tegenwoordig zijn er blenders in vele soorten en maten. Wij gebruiken thuis een blender die je ook kan ombouwen tot een keukenmachine. Ons apparaat is echter behoorlijk groot en ik zou hem eigenlijk willen omruilen voor een kleiner model. Ik denk namelijk dat we dan nog veel vaker smoothies zouden maken.

TIP: Vervang eventueel 200 milliliter melk voor 200 milliliter sinaasappelsap. Zo krijg je een extra frisse smoothie.

Gezond ontbijt of tussendoortje

Uiteraard kan je deze smoothie met banaan en perzik ook gebruiken als de kids uit school komen als tussendoortje of als toetje na het avondeten. Serveer de smoothie wel lekker koud!

Ook lekker om met banaan te maken maar wel minder gezond is mijn bananenbrood met chocolade, bananen cupcakes met Nutella of klassiek bananenbrood met kaneel.

smoothie met banaan en perzik

TIP: wil je deze smoothie extra gezond maken? Voeg dan een klein beetje Brinta volkoren toe voor meer vezels. Houd er wel rekening mee dat de smoothie een stuk dikker wordt. Dit kan je eventueel opvangen door extra melk, sinaasappelsap of water toe te voegen. Ik vind dit zelf erg lekker maar de kinderen geven de voorkeur aan de variant zonder vezels.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.