kruidige kip in kokosmelk met rijst

Recept Afdrukken
kruidige kip in kokosmelk met rijst
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht
Keuken Surinaamse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht
Keuken Surinaamse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verhit in een grote hapjespan een flinke scheut zonnebloemolie
  2. Fruit hierin de uien met rode peper en een snufje zwarte peper en zeezout
  3. Voeg de knoflook, paprikapoeder, koriander, kurkuma, kaneel, citroensap en trassi toe en bak dit allemaal kort mee
  4. Voeg nu het mengsel in een keukenmachine toe met een scheutje olie en 3/4 van de peterselie. Mix tot je een smeuïge pasta hebt
  5. Voeg in dezelfde pan die je net gebruikt heb nog een scheutje olie toe en bak de kippendijen goudbruin
  6. Voeg de kruidenpasta toe en de sambal en bak kort mee
  7. Vervolgens voeg je de kokosmelk en bruine suiker toe en breng het al roerend aan de kook
  8. Zet het vuur nu laag en stoof de kip met de deksel op de pan voor 60 minuten
  9. Kook ondertussen de rijst
  10. Haal na 60 minuten de kip uit de pan en laat de saus inkoken tot je de gewenste sausdikte hebt. Voeg dan de kip weer toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  11. Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kruidige kip eroverheen en bestrooi met de overgebleven peterselie
Deel dit Recept
 
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

90 − 89 =