Pittige pita met spinazie , kaas en tomaat

Pittige pita met spinazie , kaas en tomaat

Lunchtip! Eet eens iets anders dan een boterham met kaas of hagelslag. Maak bijvoorbeeld deze pittige pita met spinazie, kaas en tomaat. Een heerlijke, gezonde, vullende en goedkope lunch. Dit recept….als je het al een recept kunt noemen…..maakte ik met overgebleven producten.

Ik had namelijk nog een flinke hand spinazie over van mijn tosti’s met spinazie en drie soorten kaas. De tomaat lag in een vergeten hoekje van de fruitschaal en de volkoren pita’s waren bijna over de datum heen. En de kaas? Tja, kaas heb ik altijd in huis. Wanneer er geen kaas in huis is dan heb ik namelijk een boze man en tienerdochter op mijn dak. Uiteraard heb ik ook altijd sriracha in huis. Sriracha eten wij namelijk zowat overal bij en op.

TIP: ik gebruikte zelf voor dit recept volkoren pita’s maar je kunt uiteraard ook gewone normale witte pita’s gebruiken. Voordeel van volkoren pita’s is wel dat ze meer vullen en natuurlijk gezonder zijn.

Recept pittige pita met spinazie , kaas en tomaat

pita met spinazie en kaas

Pita met spinazie, kaas en tomaat

Verwen jezelf eens met een gezonde lunch en maak deze pita's met spinazie, kaas en tomaat.
4.50 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: gezond, kaas, lunch, pita, pita’s, rauwe spinazie, spinazie, sriracha, tomaat
Voorbereidingstijd: 4 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 pita's volkoren pita's of gewone pita's
  • flinke hand verse spinazie
  • 1 trostomaat in dunne plakjes gesneden
  • 4 plakken kaas ik gebruikte dit keer jonge plakken kaas
  • sriracha
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snuf gedroogde oregano

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Smeer de pita's in met een dun laagje sriracha. Beleg met een handje verse spinazie, leg daarop de plak kaas (ik had de kaas gehalveerd en overlappend erop gelegd) en daarop de plakjes tomaat. Bestrooi met een flinke snuf versgemalen zwarte peper en een snuf gedroogde oregano.
  • Bak de pita's 5-7 minuten in de oven.
  • TIP: uiteraard kun je ook belegen of extra belegen kaas gebruiken. Ik gebruikte plakjes jonge kaas omdat ik die toevallig nog in huis had. Ook kan je geraspte kaas gebruiken. Gebruik dan ongeveer 100-150 gram in totaal.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Pita’s met spinazie en kaas

Soms pakken uitprobeersels toch wel erg lekker uit 🙂 Wil je dit recept overigens nog wat gezonder maken? Gebruik dan een 20+ of 30+ kaas.

TIP: geen liefhebber van sriracha? gebruik dan eventueel een beetje sambal of sweet chilisaus. Pimp eventueel je pita extra op met bijvoorbeeld olijven, salami of feta.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken