Om je vingers bij af te likken deze sticky chicken! Dit bedoel ik niet alleen figuurlijk maar ook echt letterlijk. Deze pittige kip in cola is plakkerig…heel plakkerig, maar ook heel erg lekker. Er zijn veel recepten online te vinden om sticky chicken te maken en het leuke van dit gerecht is dat je hem naar smaak invulling kan geven.
Kip in Coca Cola
Ik word niet betaald om dit te vermelden maar ik ben waarschijnlijk gewoon een luxepoes. Persoonlijk vind ik Coca Cola toch echt de lekkerste cola en daarom vind ik ook dat je tot het lekkerste resultaat komt als je dit gerecht met de echte cola maakt. Ik heb uiteraard ook geprobeerd om een andere cola te gebruiken maar toch proef je het….ik vind het dan echt minder lekker. Als je dit gerecht wilt klaarmaken moet je ook even niet op de kcal letten want echt heel gezond is dit gerecht niet. Ik denk dat je tandarts er ook niet blij mee is….dus goed je tandenpoetsen voordat je naar bed gaat. Om tot het lekkerste resultaat te komen MOET je namelijk de normale Coca Cola nemen, dus GEEN light of zero variant. Behalve dus een caloriebom door de cola, gaat er ook nog een behoorlijk hoeveelheid bruine suiker bij…..whoeeeee sugar rush!!!
Sticky Chicken zelf maken
Sticky Chicken: pittige kip in cola
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 800 gram Kippendijen in grotere stukken gesneden
- 300 milliliter Coca Cola mag ook ander cola zijn
- 3 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 flinke theelepel mosterd
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje gemalen zeezout
- snufje gemalen zwarte peper
- 2 stengels bosui in ringetjes gesneden
- scheutje citroensap
- 100 gram basterdsuiker
Instructies
- Verwarm in een steelpan de ketchup, ketjap manis, mosterd, basterdsuiker, een scheutje citroensap, sambal, chilipoeder, paprikapoeder en de geraspte knoflook
- Voeg beetje bij beetje de Coca Cola toe en roer de saus goed door elkaar. Laat op heel laag vuur staan.
- Verwarm in een hapjespan een scheutje olie en bak de kip goudbruin met zwarte peper en zeezout.
- Giet de Coca Cola saus erbij en laat 40-60 minuten pruttelen tot de saus mooi in ingedikt. (vergeet niet te roeren tussendoor) Mocht de saus niet dik genoeg worden, voeg dan een maïzena papje toe. Meng 1 flinke tl (of meer) maïzena met een scheutje koud water en voeg dit beetje bij toe, tot je de juiste dikte hebt.
- Garneer de sticky chicken met de bosui. Serveer met frietjes of rijst. Ook de dag erna lekker op een broodje.
Lik je vingers maar af
Geloof me…veel lekkerder ga je je kip niet krijgen. Deze sticky chicken kan je eten met rijst en roerbak groentes, maar wij eten hem heel graag met frietjes en een frisse salade. Als je kiest voor kippenvleugels of kippenpootjes dan is het ook een ideaal borrelhapje voor in het weekend. Ik heb dit recept behoorlijk pittig gemaakt maar als je minder sambal en chilipoeder toevoegt dan is het ook geschikt voor de minder hete eters.
Eet Smakelijk!