In plaats van rookworst te wellen in heet water, kan je ook eens deze pittig gebakken rookworst met ui en ketjap maken. Behalve dat het echt super lekker is, is het ook nog eens veel sneller klaar. Wij eten de gebakken rookworst met ui en ketjap graag bij een andijviestamppot. Uiteraard kan iedere andere stamppot natuurlijk ook. De volgende keer ga ik het ook eens proberen te maken met groenten en rijst. Ik denk namelijk dat het op die manier ook erg lekker is.
recept pittig gebakken rookworst
pittig gebakken rookworst met 2 soorten sambal
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 stuk (285gr) rookworst in plakjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel sambal badjak
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel bruine suiker
- olie
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan. Fruit de uien met de knoflook, sambal oelek, sambal badjak, bruine suiker en een snufje peper/zout. Voeg de plakjes rookworst toe en bak even 2-3 minuutjes mee. Voeg de ketjap manis toe en bak nog even 1 minuut mee.
- Serveer de pittig gebakken rookworst bij een heerlijke stamppot. Wil je meer pit? Voeg dan meer sambal toe.
TIP: wil je nu iets meer saus/jus? Voeg dan een scheutje heet water toe.
Indische rookworst
Als het aan Beaudine ligt, dan eten we voortaan bij iedere stamppot alleen nog deze rookworst. Nu is dat natuurlijk absoluut geen straf maar ik heb nog wel een paar andere ideetjes ook. Als ik daarmee klaar ben, dan kunnen we gaan kijken welke variant het lekkerste is!
Als je ons langer volgt, dan kan het je niet ontgaan zijn dat andijviestamppot absoluut een favoriet van ons is. Het knapperige van de andijvie gecombineerd met het romige van de aardappelpuree. Echt zo lekker! Helemaal als je het eet met deze pittig rookworst. Een stamppot moet niet te gezond zijn 😉 In deze versie ging dus spekjes, roomboter, kaas en melk.