Pasta met zelfgemaakte pesto

Pasta met zelfgemaakte pesto

Pasta met zelfgemaakte pesto

3 van 8 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1/2 basilicum plant de blaadjes
  • 100 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra
  • olijfolie extra vierge
  • citroensap
  • zwarte peper en zeezout
  • 1 teen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 250 gram cherry tomaten
  • 300 gram pasta naar keuze

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten licht goudbruin.
  • Snijd de Parmezaanse kaas in wat grover stukken. Snijd de knoflook in stukjes. Leg de blaadjes basilicum in een keukenmachine en voeg hierbij de Parmezaanse kaas, de helft van de pijnboompitten, flinke scheut olijfolie extra vierge, knoflook en peper en zout. Pulseer tot je een smeuïge pesto verkregen hebt. Breng op smaak met een klein beetje citroensap en eventueel extra peper en zout.
  • Meng de pasta met de pesto. Halveer de cherry tomaten en leg deze op de pasta met pesto. Bestrooi met extra geraspte Parmezaanse kaas, de overgebleven pijnboompitten en scheur de mozzarella eroverheen. Wij vinden het lekker om nog wat extra zwarte peper en eventueel chili vlokken eroverheen te strooien.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer