Pasta met paprika en champignons. Een gezonde en makkelijke avondmaaltijd voor het hele gezin. Dat gaat smullen worden.
Vervang de extra belegen kaas eens voor Grana Padano of stukjes mozzarella. Zo smaakt je pasta ook iedere keer weer anders.
Gezonde en simpele avondmaaltijd
Als ouder wil je natuurlijk dat je gezin gezond eet maar het kan soms best lastig zijn om gezonde maaltijden te bedenken die ook nog eens makkelijk te bereiden zijn.
Een gerecht dat hier (wat ons betreft) perfect aan voldoet is deze (volkoren) pasta met paprika en champignons.
Ondanks dat onze oudste niet zo van paprika houdt, lust ze gelukkig deze pasta wel. Dit komt denk ik omdat ik de paprika echt in hele kleine blokjes snijd. Daardoor is de paprika zacht van structuur en wordt hij lekker zoet van smaak.
Houd jij liever van knapperige paprika in je pasta? Snijd dan reepjes of grote blokjes. Je zou eventueel ook nog courgette en/of aubergine kunnen toevoegen.
Andere lekkere en gezonde pastamaaltijden zijn: volkoren pasta met kip in tomatensaus, pasta pesto met geroosterde groente of maak eens de pastasalade met honing-mosterddressing.
Waarom volkoren pasta gezonder is dan normale pasta
Ik gebruik tegenwoordig volkoren pasta. Volkoren pasta bevat namelijk veel meer voedingsvezels dan normale pasta. Deze vezels zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel hebt en dragen bij aan een gezonde spijsvertering.
Bovendien bevat volkoren pasta meer vitamines en mineralen dan normale pasta, zoals vitamine B en ijzer. De smaak kan even wennen zijn maar als zelfs wij eraan kunnen wennen….dan kan jij het ook 😉
Recept pasta met paprika en champignons
Pasta met paprika en champignons
Ingrediënten
- 300 gram pasta ik gebruik volkoren pasta
- 2 stuks verse worst
- 250 gram champignons in stukjes gesneden
- 2 stuks paprika in (kleine) blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- 1 blikje tomatenblokjes 450 gram blikje
- 1 kip bouillonblokje
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 theelepels paprikapoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 100 gram extra belegen kaas
- 1 theelepel suiker = optioneel
Instructies
- Knijp het vlees uit de verse worsten.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de paprika en champignons en knoflook voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg de stukjes verse worst toe samen met de oregano, zwarte peper, verkruimeld bouillonblokje en paprikapoeder en bak dit 2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes en suiker toe en laat de saus afgedekt 15 minuten pruttelen.
- Kook de pasta gaar en schep deze door de pastasaus.
- Bestrooi de pasta vlak voor serveren met de geraspte kaas.
- TIP: ik heb altijd verse peterselie in huis en dat is ook heerlijk over de pasta. Uiteraard kan je ook verse basilicum gebruiken.
Pasta met paprika en champignons
Eet je dit gerecht liever vegetarisch? Vervang de worst dan voor extra groente of gebruik een vega vlees vervangen als bijvoorbeeld vega gehakt of vega spekjes.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken