Noedels met kipgehakt en groenten

Noedels met kipgehakt en groenten
Direct naar recept
avondeten
Aziatisch
Deze tijd ben jij bezig: 10 minuten
Totale bak/stoof tijd: 20 minuten
deze noedels zijn gezond, lekker en snel te bereiden

Het voordeel van wokken is dat je eten lekker snel klaar is. Deze noedels met kipgehakt en groenten staat binnen 20 minuutjes bij je op tafel. Qua groenten kan je uiteraard zelf kiezen wat je lekker vindt. Ik gebruikte voor dit gerecht paksoi, sugar snaps, paprika en champignons. Je kan natuurlijk ook gewoon een zak kant en klare wokgroenten gebruiken. In de meeste gevallen is dit nog goedkoper ook. Daarbij hoef je zelf niets te snijden en ben je ook nog sneller klaar. Wil je meer inspiratie voor snelle maaltijden? Neem dan eens een kijkje bij al onze makkelijke maaltijden.

recept noedels met kipgehakt en groenten

noedels met kip en groenten

noedels met kipgehakt en groenten

deze noedels zijn gezond, lekker en snel te bereiden
3.52 van 29 stemmen
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: groenten, kipgehakt, noedels, snelle maaltijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 paksoi in stukken gesneden
  • 200 gram sugar snaps
  • 250 gram champignons gesneden
  • 2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 1/2 eetlepel gembersiroop
  • 300 gram noedels
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • handje cashewnoten gehakt

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Kook de noedels gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of grote hapjespan. Fruit de uien, met de rode peper, gember en knoflook. Voeg het kipgehakt, paprika en champignons toe en bak dit goudbruin en gaar.
  • Voeg de chilisaus, ketchup, ketjap manis en gembersiroop toe en laat 5 min. pruttelen. Voeg vervolgens de paksoi en sugar snaps toe en bak nog eens 3 min.
  • Breng op smaak met eventueel een snuf peper, zout en het sap van een halve limoen. Schep de noedels erdoorheen. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngehakte cashewnoten.
  • TIP: lekker ook met wat fijngesneden bosui en extra rode peper.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

FAQ veelgestelde vragen noedels met kipgehakt en groenten

Kan ik andere groenten gebruiken?

Ja, je kunt de groenten in dit recept eenvoudig aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan broccoli, paprika, of courgette. Door te variëren met groenten maak je het gerecht helemaal naar jouw smaak.

Is dit recept geschikt om mee te nemen?

Absoluut. Het gerecht kan goed worden voorbereid en meegenomen. Bewaar het in een afsluitbare bak en warm het ter plekke op. Ideaal als lunch op werk of als snelle maaltijd onderweg.

Kan ik dit recept vegetarisch maken?

Zeker! Vervang het kipgehakt door een plantaardig gehakt of bijvoorbeeld blokjes tofu of tempeh. De kruidenmix en groenten zorgen er nog steeds voor dat het gerecht vol van smaak blijft.

Kan ik de noedels vervangen?

Ja, je kunt de noedels vervangen door bijvoorbeeld spaghetti, tagliatelle of zelfs volkoren pasta. Hierdoor verandert de textuur iets, maar de smaken blijven goed behouden.

Ook lekkere en snel te maken maaltijden zijn onze bami ketjap met gehakt en roerei of de bami met kip ketjap.

Simpele en gezonde noedels

noedels met kipgehakt en groenten

Erg lekker is om nog een beetje extra limoensap over de noedels te besprenkelen. Tegenwoordig gebruik ik ook vaak een beetje seroendeng voor over de noedels. Beaudine en Amaranthe eten het dan weer heel erg graag met gebakken uitjes.

noedels met kipgehakt en groenten

Omdat wij van pittig eten houden, bestrooi ik de noedels nog met flink wat vers gehakte rode pepers. Voor de kinderen doe ik dit overigens niet. Die houden wel van pittig eten maar anders wordt het iets te pittig voor hun.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken. We vinden het ook leuk als je een reactie achterlaat in de reacties.

3.52 from 29 votes (29 ratings without comment)
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *