Luchtige nectarine taart /cake

Luchtige nectarine taart /cake

Een luchtige nectarine taart /cake die heerlijk is om te eten in de zomermaanden. De structuur is die van een cake maar het ziet eruit als een taart. Vandaar dat ik niet kon kiezen hoe ik dit recept zou gaan noemen. Ook was het helemaal niet de bedoeling dat ik dit gerecht met nectarines zou maken maar met perzik. Ik had alleen het verkeerde fruit gekocht…iets met te gehaast door een supermarkt sjezen. Maakt gelukkig niet heel veel uit, want dit was ook erg lekker. Je kan dus zelf kiezen welk fruit jij wilt gebruiken. Ook een lekkere cake om te maken in de zomer is een cake met blauwe bessen.

recept luchtige nectarine taart /cake

Luchtige nectarine taart /cake

Luchtige nectarine taart / cake

1.94 van 15 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 250 milliliter melk
  • 250 milliliter olie
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 3-4 nectarines geschild en in plakjes gesneden
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1 flinke eetlepel abrikozen jam
  • rietsuiker

FRISSE YOHURTSAUS MET NECTARINES

  • 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 nectarine geschild en fijn geprakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote springvorm (25cm) in met roomboter en bestrooi dit met een beetje bloem. Dit voorkomt dat de taart blijft plakken.
  • Klop de eieren met de fijne kristalsuiker schuimig. Dit duurt een paar minuten en het mengsel wordt wittig van kleur. Voeg dan de olie toe en mix even kort door. Voeg de melk toe en mix weer kort door.
  • Meng de bloem met het zakje bakpoeder en spatel de bloem in 3 etappes door het beslag. Voeg de vanille extract en het sap van 1 citroen toe en meng dit door het beslag. Giet het beslag in de springvorm. Leg er de stukjes nectarine in en bestrooi met een beetje rietsuiker. Bak de taart in 60-70 minuten gaar. (mocht de taart te donker worden, dek dan af met aluminiumfolie)
  • Maak ondertussen de frisse yoghurtsaus met nectarines door de yoghurt met de geprakte nectarine en vanillesuiker te mengen. Zet dit in de koelkast tot je de cake gaat serveren.
  • Meng 1 flinke eetlepel abrikozen jam met een scheutje water. Zodra de taart uit de oven komt smeer je hiermee de bovenkant van de taart in. Hierdoor krijgt de taart extra smaak maar gaat hij ook mooi glanzen.
  • Laat de taart afkoelen alvorens je de springvorm verwijdert. Serveer een stuk taart met de frisse nectarine yoghurtsaus.
  • TIP: deze taart kan je met iedere fruitsoort maken wat je lekker vindt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: het beslag is een hele goede basis om ook voor cake te gebruiken. Ik heb er nu voor gekozen om het in de een ronde springvorm te maken maar je kan dus ook gewoon een cakevorm gebruiken. Waarschuwing! Je hebt wel een grote vorm nodig. Halveer anders het recept.

Zomerse taart

recept nectarine taart / cake met frisse yoghurtsaus

Een heerlijke zomerse taart met nectarine of perzik of eigenlijk welk fruit dan ook. Je kan ieder fruit gebruiken wat je maar lekker vindt. Om de bovenkant mooi te laten glimmen smeer ik na het bakken de taart in met een beetje abrikozenjam gemengd met water.

recept nectarine taart / cake met frisse nectarine yoghurtsaus

Bestrooi de taart vlak voor serveren met een beetje poedersuiker. Dit staat niet alleen mooi maar smaakt ook lekker. Bij de taart maakte ik een frisse nectarine yoghurtsaus. Deze combinatie is echt super lekker!! Een takje munt maakt het natuurlijk helemaal af. Ik ben niet zo van de onnodige poespas maar deze taart maakte ik toen mijn ouders op visite kwamen en dit staat dan toch wel mooi op tafel.