Lisa's Choice glutenvrije producten

Lisa's Choice glutenvrije producten

Lisa’s Choice glutenvrije producten. Ik werd pasgeleden gevraagd of ik ook eens glutenvrije producten wilde testen. Ik sta altijd open voor een uitdaging, dus kom maar op! Eén voorwaarde vanuit mijn kant was wel, dat ik dan ook jullie kennis wil laten maken met deze producten. Daarom heb ik geregeld dat ik 2 super leuke pakketjes mag weggeven. Eén pakket verloot ik op onze Facebookpagina en de andere op onze Instagram pagina. Hoe je hier kans op maakt, lees je straks onderaan dit artikel

coeliakie en spastische darmen

Ik was best (lees: heel veel) sceptisch over glutenvrije producten. Zelf heb ik last van spastische darmen en heb ik in een grijs verleden (15 jaar terug) ook een tijdje glutenvrij gegeten. Persoonlijk vond ik toen echt helemaal niets lekker! Alles smaakte muf….nou ja smaakte….er zat eigenlijk nergens echt smaak aan. Hier ben ik dus ook best snel mee gestopt. Met een voor mij juist voedingspatroon, kan ik namelijk mijn spastische darmen goed onder controle houden. Ik heb misschien nu 1 à 2 keer per jaar een behoorlijk aanval maar dan is het echt mijn eigen schuld omdat ik dan een periode verkeerd gegeten heb. (teveel vet, suiker en koolzuur) Nu zijn er tegenwoordig veel mensen die echt geen gluten mogen vanwege coeliakie en wat fijn is het dat het aanbod in glutenvrije producten zoveel meer geworden is.

Super leuk ook om te vertellen is dat de eigenaresse achter de producten van Lisa’s Choice echt een ontzettend leuke vrouw is. Pasgeleden kwam zij namelijk het pakket brengen (ze blijkt vlakbij te wonen) en hebben we een erg leuk gesprek gehad. In 2010 bleek de dochter van Edith (eigenaresse) coeliakie te hebben. Nu was het best lastig om goede en lekkere producten te vinden….iets wat ik mij dus heel goed kan voorstellen 😉 Daarom ging Edith zelf aan de slag! Dit is wat zij over haar zoektocht vertelt:

Lisa’s Choice glutenvrije producten

In 2010 bleek onze dochter, Lisa, coeliakie te hebben. Zij moet daarom glutenvrij gaan eten. Dit viel niet mee voor haar. Het leek wel alsof glutenvrij gelijk stond aan ‘zonder smaak’. Nergens waren er lekkere, gezonde en smaakvolle glutenvrije producten te koop.

Het aantal mensen met coeliakie groeit snel. Deze mensen moeten allemaal glutenvrij eten. En zeg nu zelf, eten, ook al is het glutenvrij, moet toch lekker kunnen zijn! Zelfs mensen die geen coeliakie hebben, merken dat ze zich fitter voelen als ze het eten van gluten beperken. Dat heeft mij aan het denkgen gezet. Er moesten toch ergens lekkere, eerlijke glutenvrije producten te krijgen zijn? Ik ben op zoek gegaan naar lekkere en gezonde glutenvrije producten, zelfs buiten Nederland en uiteindelijk besloten om zelf gezondere, smaakvol en lekkere glutenvrije producten te gaan ontwikkelen.

We hebben de producten samen met een ervaren bio-bakker en voedingsdeskundige ontwikkeld vanuit een aantal uitgangspunten: het moet echt lekker smaken, het moet gecertificeerd biologisch zijn, zonder additieven en E-nummers, met geen of zo min mogelijk suiker. En last but not least natuurlijk gecertificeerd glutenvrij. En dat is gelukt, onder de naam Lisa’s Choice Glutenfree heb ik granola’s, brood, divers gebak, melen ontwikkelt. Lisa’s Choice heeft meer dan 80 verschillende producten. Daar komen steeds meer producten bij, want we blijven ontwikkelen.

Glutenvrije citroencake

Ik ben aan de slag gegaan met het recept voor een glutenvrije citroencake en ik kan je vertellen, ik was echt aangenaam verrast. De structuur was echt heel erg lekker en de smaak was ook heerlijk! Hier thuis proefde niemand iets vreemd. Wel moet ik er eerlijk bij vermelden, dat ik stiekem een zakje vanillesuiker had toegevoegd. Ik ben namelijk gek van de geur van vanille als een cake in de oven staat. Mmmmmm je huis ruikt dan zooooo lekker! Wil jij op je suikerinname letten, dan moet je dit natuurlijk niet toevoegen 🙂

Glutenvrije cake met Lisa's Choice bakmix

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 1 pak Lisa's Choice cakemix
  • 200 gram roomboter + extra voor het invetten
  • 10 gram citroensap
  • 4 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm in met roomboter. Meng de boter met het citroensap tot het goed gemixt en luchtig is. Voeg nu één voor één de eieren toe en mix het geheel tot een luchtige massa. Vervolgens als mixend langzaam de Cakemix toevoegen tot het geheel goed gemengd is. Schep nu de mix in de bakvorm en bak in ongeveer 60 minuten gaar.
  • Check de cake na 50 minuten al even. Mocht de cake te donker worden, dek deze dan af met een stukje aluminiumfolie.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
Lisa's Choice glutenvrije producten review

Glutenvrije citroencake van Lisa’s Choice. Zoals je op de foto al kunt zien is de structuur echt heel erg goed. De citroensmaak komt ook goed naar voren.

Lisa's Choice glutenvrije producten review

Ik was echt aangenaam verrast over de glutenvrije producten. Er zit een goede smaak aan en de producten zijn ook niet droog. Iets wat vroeger vaak wel het geval was.

win-actie pakket met Lisa’s Choice glutenvrije producten

Ben jij nu ook ontzettend nieuwsgierig geworden naar de glutenvrije producten van Lisa’s Choice, dan kunnen wij je misschien blij maken. Er worden namelijk 2 pakketjes verloot. Eéntje op de Familie over de Kook Facebookpagina en ééntje op de Familie over de Kook Instagram pagina. Wat moet je doen om kans te maken:

Lisa's Choice glutenvrije producten
Dit is het pakketje wat je kan winnen. Heerlijk toch 🙂

Vertel ons met wie jij dit lekkers wilt gaan opeten en mocht je ons nog niet volgen dan zouden wij het natuurlijk ontzettend leuk vinden als je dit gaat doen. (geen verplichting hoor om ons te volgen) Je maakt evenveel kans. De winnaar wordt zondag 24 februari 2019 bekend gemaakt.