Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur

Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur
Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur

Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur

4.15 van 7 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Koreaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 8

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijen in stukjes gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 60 milliliter sojasaus
  • 1/2 limoen rasp
  • olijfolie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 3 flinke eetlepels honing
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt

KOMKOMMER IN ZUUR

  • 1 komkommer
  • 3 theelepels suiker
  • 3 eetlepels sushi azijn
  • snufje zout

KRUIDIGE DIPSAUS

  • 4 flinke eetlepels Turkse yoghurt of crème fraîche
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • limoen sap
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 el sriracha

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 2 avocado's geprakt (schil en pit verwijderen)
  • 100 gram witte kool fijngesneden
  • 100 gram wortel julienne gesneden
  • 8 wraps/tortillia's
  • koriander optioneel

Instructies

  • Meng de kip met de knoflook, rode peper, gember, sojasaus, limoenrasp, (geen sap) honing, peper en een scheutje olijfolie. Laat dit eventjes kort marineren.
  • Maak ondertussen de kruidige saus door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Zet dit afgedekt in de koelkast tot gebruik. Maak tevens alvast de komkommer in zuur. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes van de komkommer en meng dit met de sushi azijn, suiker en snuf zout. (ik gebruik sushi azijn omdat ik dit lekkerder van smaak vind) Roer af en toe de komkommer even door elkaar, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de kip hierin goudbruin en gaar. Gebruik niet teveel marinade met het bakken. Je wilt dat de kip knapperig wordt. Verwarm ondertussen de wraps kort in een droge koekenpan en houdt ze warm met aluminiumfolie.
  • Smeer de wraps in met een laagje van de geprakte avocado. Leg hierop witte kool, wortel, de kip, komkommer in zuur en een klodder van de kruidige dip. Bestrooi eventueel met wat grof gehakte koriander. Rol eventueel de wraps op.
  • TIP: ik gebruik vanwege de tijd gewoon voorgesneden witte kool en wortel. Gemak dient de mens toch....?
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer