kippenvleugels met chimichurri

kippenvleugels met chimichurri

kippenvleugels met chimichurri

No ratings yet
Afdrukken Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Keuken: Argentijnse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Porties: 1 kilo kippenvleugels

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenvleugels
  • flinke hand koriander fijgehakt
  • flinke hand peterselie fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 jalapeno fijngesneden
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1,5 theelepel chilivlokken of pul biber
  • 6 eetelepels olijfolie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel balsamico azijn

Instructies

  • Meng de kippenvleugels in een mengkom met alle ingrediënten en laat dit minimaal 2 uur marineren in de koelkast. (hoe langer hoe lekkerder)
  • Verwarm de bbq tot een temperatuur van 175 graden. Leg de kippenvleugels indirect op de bbq en grill ze 20-30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Mocht je niet willen bbq'en dan kan je ook in de oven grillen of op het fornuis.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer