kippenvleugels met chimichurri

kippenvleugels met chimichurri
Deel met je vrienden:

kippenvleugels met chimichurri

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Keuken: Argentijnse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Porties: 1 kilo kippenvleugels

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenvleugels
  • flinke hand koriander fijgehakt
  • flinke hand peterselie fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 jalapeno fijngesneden
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1,5 theelepel chilivlokken of pul biber
  • 6 eetelepels olijfolie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel balsamico azijn

Instructies

  • Meng de kippenvleugels in een mengkom met alle ingrediënten en laat dit minimaal 2 uur marineren in de koelkast. (hoe langer hoe lekkerder)
  • Verwarm de bbq tot een temperatuur van 175 graden. Leg de kippenvleugels indirect op de bbq en grill ze 20-30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Mocht je niet willen bbq'en dan kan je ook in de oven grillen of op het fornuis.