kip korma

kip korma
Deel met je vrienden:

kip korma

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 600 gram kippendijen in stukken gesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1/3 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel kerrie masala
  • 1 kip bouillonblokje
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 4 tros tomaten in blokjes gesneden
  • 3 centimter verse gember geschild en geraspt
  • snuf peper en zout
  • 100 gram amandelen
  • hand verse koriander fijngehakt
  • olie

Instructies

  • Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, gember en rode peper. Voeg 1/3 tl kaneel, 1 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma en een 1/2 el kerrie masala toe en bak dit even kort mee. Voeg de kippendijen toe en de amandelen en bak tot de kip rondom goudbruin is. Voeg vervolgens 250 ml kokosmelk, de tomatenblokjes en een verkruimeld kip-bouillonblokje toe. Roer alles goed doorelkaar en laat 30 minuten afgedekt pruttelen. (leg de deksel niet helemaal op de pan)
  • Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de kip Korma met de rijst, vers gehakte koriander en eventueel wat extra amandelen en rode peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook