kip ketjap

kip ketjap
kip ketjap

kip ketjap

4.13 van 16 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

IngrediΓ«nten

  • 650 gram Kippendijen zonder bot
  • 150 milliliter ketjap manis
  • 2 eetlepels honing
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 eetelepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 pak glasnoedels
  • 3 bosui/lenteui
  • 2 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 pak bospenen in kwarten gesneden
  • 50 gram cashewnoten
  • peper en zout

Instructies

  • Leg de kippendijen in een ingevette ovenschaal. Maak een marinade van de ketjap manis, rode peper, geraspte gember, knoflook, sambal, honing, peper, zout, zonnebloemolie en de sesamzaadjes. Giet de marinade over de kip en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Het liefst een hele nacht.
  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, blancheer dan de wortelen en bosui. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg in de ovenschaal bij de kip de geblancheerde bosui, wortelen en de paprika. Bak de kip gaar in 25 minuten.
  • Kook ondertussen de glasnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de noedels met de kip ketjap, groenten en de bestrooi met de cashewnoten
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer