Kids Proof: worstenbroodjes

Kids Proof: worstenbroodjes

De meivakantie is bijna afgelopen en de kids lopen het liefst de hele dag in hun pyjama rond. Heerlijk…ik geef ze groot gelijk. Als het zou kunnen zou ik ook de hele dag in mijn super fantastische tijgerprint pyjama lopen…Jan Willem vind mijn pyjama echt vreselijk dus doe ik het maar niet. Om nog even met zijn allen te genieten van de vakantie heb ik samen met de kinderen deze lekkere en super simpele worstenbroodjes gemaakt. Nu hoeft het natuurlijk geen vakantie te zijn om deze worstenbroodjes van hotdogs te maken, want ze zijn eigenlijk alle dagen van de week lekker!

Hotdogs in bladerdeeg

Meestal worden worstenbroodjes voor kinderen gemaakt met bladerdeeg maar ik wilde juist een krokant jasje om de hotdog hebben. Wij hebben daarom zelf ons deeg gemaakt. Daarbij, wat is er leuker voor kinderen dan zelf deeg te maken. Het deeg moet wel eventjes in totaal 1,5 uur rijzen. Als je hier niet de tijd voor hebt, dan is bladerdeeg of kant en klaar pizzadeeg natuurlijk ook een prima optie.

Worstenbroodjes maken

Kids Proof: worstenbroodjes

worstenbroodjes

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack
Keuken: Amerikaanse, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 2 uur
Porties: 6 hotdogs

Ingrediënten

  • 1 blik hotdogs 6 stuks
  • 250 gram bloem
  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel suiker
  • snufje zeezout
  • 100 milliliter Melk
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 5 eetlepels koffiemelk mag ook een geklutst ei zijn

Instructies

  • Verwarm de melk in een steelpannetje tot de melk lauwwarm is. Voeg de gist en suiker toe en laat dit voor 10 minuten staan.
  • Meng de bloem met een snufje zout en voeg hier het gistmengsel aan toe samen met de roomboter die je in stukjes erboven verkruimeld. Kneed het geheel tot een soepel deeg en laat 60 minuten afgedekt op een warme plek rijzen
  • Bestrooi na 60 minuten je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een vierkante lap van 0,5 cm dikte. Snijd hier 6 repen uit.
  • Wikkel het deeg om de hotdogs en leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nog 30 minuten rijzen
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met koffiemelk of geklutst ei en bak ze in 25-30 minuten goudbruin en gaar
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Worstenbroodjes variaties

Wij hebben ze dit keer echt super simpel gehouden maar je kan natuurlijk allemaal lekkere dingen aan deze worstenbroodjes toevoegen. Wat dacht je ervan om een klein laagje curry op het deeg te smeren. Ook heel erg lekker is om een klein beetje geraspte kaas toe te voegen of wat sesamzaadjes erop te strooien. Mogelijkheden genoeg!

Tip: Eet de worstenbroodjes meteen op! Eenmaal afgekoeld zijn ze niet lekker meer

Kids Proof: worstenbroodjes

Kids Proof: worstenbroodjes

Kids Proof: worstenbroodjes

                          Eet Smakelijk!