Italiaanse plaattaart met groenten en ei

KokenKoken
Italiaanse plaattaart met groenten en ei
Deel met je vrienden:

Italiaanse plaattaart met groenten en ei

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1/2 courgette in dunne plakjes gesneden
  • 125 gram champignons in plakjes gesneden
  • 125 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • 125 gram crème fraîche
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilipoeder
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt
  • 4 eieren
  • 75 gram plakjes salami

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden inclusief bakplaat. Leg de rol bladerdeeg op een bakpapier. Vouw de randen van het bladerdeeg ietsjes naar binnen.
  • Meng de crème fraîche met een snuf peper, zout, knoflookpoeder, 1/2 tl oregano en chilipoeder. (voeg net zoveel toe totdat jij het lekker vindt smaken). Smeer de crème fraîche over het bladerdeeg. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
  • Leg de plakjes courgette, champignons, paprika, ui, tomaat en salami op de plaattaart. Bestrooi met een snuf peper. Leg de plaattaart op de hete bakplaat en zet voor 15 minuten in de oven. Haal na 15 minuten de plaattaart uit de oven.
  • Breek voorzichtig de eieren op de plaattaart, bestrooi met de overgebleven kaas, een 1/2 tl oregano en eventueel een beetje chilivlokken. Bak de plaattaart in 15 minuten goudbruin.
  • Serveer de plaattaart met een frisse salade of bij een kom soep.