Italiaanse krieltjes ovenschotel met groenten

Italiaanse krieltjes ovenschotel met groenten
Deel met je vrienden:

Italiaanse krieltjes ovenschotel met groenten

3 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak voorgegaarde krieltjes ongeveer 600 gram
  • 300 gram chipolata worstjes ik gebruikte varkens chipolata worstjes
  • 2 paprika's in dunne reepjes gesneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 aubergine geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blik (400gram) tomatenblokjes
  • 1 theelepel chilipoeder minder als niet van pittig houdt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 groentebouillonblokje
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel suiker
  • scheutje rode wijn optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op hetelucht 200 graden. Kook de krieltjes gaar in een pan met water en een bouillonblokje. Maak ondertussen het groenten mengsel klaar: Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Fruit de uien met de knoflook en een snufje peper en zout. Knijp de chipolata worstjes uit en bak deze kort mee. Voeg dan alle groenten toe, de chilipoeder en Italiaanse kruiden. Bak dit 5 minuten mee. Voeg het blik tomatenblokjes en suiker toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken. (voeg eventueel nog een scheutje rode wijn toe)
  • Als de krieltjes gaar zijn, voeg deze dan toe aan de saus. Vet een ovenschaal in. Leg hierin de krieltjes met saus. Bestrooi met geraspte kaas. Scheur stukjes mozzarella eroverheen. Bestrooi eventueel met nog een beetje extra Italiaanse kruiden en/of peper. Bak de ovenschotel in ongeveer 8-10 minuten goudbruin. (gaar is het al) Mocht je in het bezit zijn van een grill, dan kan je de ovenschotel natuurlijk ook kort onder de grill zetten.