deze Italiaanse gepaneerde kip met zelfgemaakte limoenmayonaise komt hier absoluut vaker op tafel te staan. Wat was dit echt super lekker! Ik ben nog steeds druk bezig om de Aerofryer te testen en ik wilde ook eens gepaneerde kip maken. De eerste keer dat ik kip maakte in de Aerofryer (is hetzelfde als een Airfryer) bleef de kip echt ontzettend mals. Ik vroeg mij af of gepaneerde kip ook lekker zou worden en of het wel krokant zou worden. Ik schrok wel een beetje toen ik de Aerofryer openmaakte om de kip eruit te halen. Het zag er namelijk niet echt krokant en goudbruin uit. Gelukkig bleek het alleen qua zicht, want de kip was juist wel heel krokant en ook super mals weer van binnen. Mocht je nu geen fryer in huis hebben, dan kan je de kip uiteraard ook gewoon bakken of frituren.
recept gepaneerde Italiaanse kip
Italiaanse gepaneerde kip uit de Aerofryer / Airfyer
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 700 gram kipfilet in dikkere repen gesneden
- 2 eieren
- scheutje melk
- 6 eetlepels bloem
- 5 eetlepels panko
- 8 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel chilivlokken of pul biber
- 1 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1/2 limoen rasp
Instructies
- Maak 3 verschillende kommen: 1 met bloem, 1 met geklutst ei gemengd met een scheutje melk en 1 kom waarin je de panko met de paneermeel, chilivlokken, knoflookpoeder, peper, zout, paprikapoeder, oregano en de rasp van een 1/2 limoen mengt.
- Haal de kip eerst door het bloem, dan door het ei en vervolgens door de paneer. Bak de kip in een voorverwarmde airfyer/aerofryer op 180 graden voor 10 minuten. (heb je niet zo’n apparaat bak dan de kip in een koekenpan met een scheutje olie of klontje roomboter)
recept limoenmayonaise
Ingrediënten
- 200-250 mililliter zonnebloemolie hoe meer olie hoe dikker de mayo
- 1 ei
- 1/2 limoen zowel sap als rasp
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel azijn
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel knolflookpoeder
Instructies
- Breek het ei in een maatbeker waar je staafmixer precies in past. Voeg een klein beetje limoensap, azijn, zout, peper, mosterd en knoflookpoeder toe. Giet er 250 ml olie bij.
- Zet de staafmixer zachtjes op de bodem van de maatbeker. Begin voorzichtig met mixen: zet hem eerst een aantal seconden op de bodem van de pot en zorg dat je het liefst precies op de eidooier staat. Haal dan heeeeeeeeel langzaam de mixer omhoog. Haal de mixer een paar keer heen en weer. (niet te vaak) Spatel nog even door om eventueel overtollig olie goed te mengen. Knijp de rest van de halve limoen uit en roer dit door de mayonaise. Schep de mayo in een schaaltje en rasp een halve limoen eroverheen. (dit staat niet alleen mooi maar is ook echt heel lekker)
Dit recept is natuurlijk geen authentiek Italiaans recept. Het is wel geïnspireerd qua kruiden op de Italiaanse keuken. Als je ons langer volgt, dan weet je dat we van pittig eten houden. Deze Italiaanse kip is dus wel iets pittig.
Italiaanse gepaneerde kip met limoenmayonaise
Ik kreeg een tip van iemand op Instagram dat je de kip eventueel ook kan in sprayen met een bakspray voordat je ze in de fryer bakt. Of dit werkt weet ik niet, ik heb het zelf nog niet kunnen proberen.
Deze Italiaanse gepaneerde kip is erg lekker in combinatie met de limoenmayonaise. Serveer eventueel met een salade en ciabatta en je hebt een complete maaltijd.
probeer ook eens onderstaande kip recepten
- klik op de foto om naar het recept te gaan
KIP GEHAKTBALLETJES IN ZOET-PITTIGE SINAASAPPELSAUS
PITTIGE KIP IN TOMATENSAUS OVENSCHOTEL
WRAPS MET ROMIGE KIPSALADE
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken