Italiaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Italiaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus
Italiaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Italiaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

3.79 van 14 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

IngrediΓ«nten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 sneetjes witbrood zonder korsten
  • scheutje Melk
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ei geklutst
  • handje bloem

de pittige tomatensaus

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 bak (250gr) champignons in parten gesneden
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
  • handje verse basilicum
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 20 gram roomboter
  • scheutje olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Week het witbrood met een scheutje melk. Kneed het gehakt met het geklutste ei, peper, zout, sambal, knoflook, gedroogde oregano en het uitgeknepen witbrood. Vorm er gehaktballetjes van (grote van een pingpong bal) en haal ze even door het bloem.
  • Verhit een scheutje olie en 20 gram roomboter in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan en haal ze uit de pan. Fruit in het braadvet de ui met knoflook en rode peper. Voeg de courgette en champignons toe en bak deze 5 minuten. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, snuf peper, snuf zout, 1 tl balsamico en 1 el suiker toe. Leg de gehaktballetjes erin en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Vet een ovenschaal in en giet hierin de gehaktballetjes met de saus. Scheur de mozzarella eroverheen, bestrooi met de geraspte kaas en eventueel met wat extra gedroogde oregano. Bak de ovenschotel in 25 minuten gaar en goudbruin. Laat even iets afkoelen voordat je gaat eten....anders verbrand je echt je mond. Leg vlak voor serveren wat verse basilicum op de ovenschotel. Serveer met vers brood, pasta en/of een frisse salade.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer