Deze Indische filet americain heeft zowel iets zoet als iets pittig en is echt verrassend lekker. Nu klinkt een Indische filet americain misschien wel een beetje raar, want dit eten ze helemaal niet in de Indische keuken. Het is natuurlijk een “gewone” filet americain maar dan met een Indisch tintje. Het Indische tintje komt door het gebruik van gember, sambal badjak en ketjap manis. Als basis heb ik het recept gebruikt van mijn eerdere filet americain die ik voor op Familie over de Kook gemaakt heb.
Dit recept is echter wel heel anders van smaak. De kleur is helaas minder mooi maar dat komt door het gebruik van de ketjap manis. Hierdoor krijgt het gerecht een bruinere kleur dan een “gewone” filet americain. Schrik dus niet van de kleur, dit hoort! Wij vonden de filet echt super lekker maar misschien moet je wel even wennen aan de smaak. Je gaat het namelijk snel vergelijken met een normale variant.
recept Indische filet americain
Indische filet americain
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 300 gram rundertartaar
- 1,5 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 2 theelepels ketjap manis
- 1 flinke theelepel sambal badjak
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel uienpoeder
- 2 flinke theelepels paprikapoeder
- 1 flinke eetlepel ketchup
Instructies
- Het maken van deze filet americain is echt heel simpel: mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot je een smeuïge substantie hebt. Wil je hem pittiger? Voeg meer sambal toe. Wil je hem romiger? Voeg meer mayonaise toe….ofwel….speel zelf ook een beetje met de smaken.
- TIP: smeer het op een broodje met sla, bosui en rode peper.
TIP: Omdat dit recept met rauw vlees gemaakt wordt en er geen conserveermiddelen gebruikt worden, is het niet heel lang houdbaar. Ik zou het zelf niet langer dan 1 dag in de koelkast bewaren. Maar ach, dat haalt het waarschijnlijk niet eens 😉
broodje Indische filet americain
Het is weer eens een andere manier van een broodje Filet Americain eten met deze Indische variant. Heerlijk met sla, extra rode peper en een bosuitje.
Nu aten wij het op een broodje maar op een toastje is het natuurlijk ook erg lekker. Je zou eventueel dan een bosuitje heel fijn kunnen snijden en dit erdoorheen kunnen mengen.
probeer ook eens onderstaande recepten
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indische-pulled-chicken-pittig-en-zoet/” target=_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/thaise-gehaktballetjes-in-rode-currysaus/” target=_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/stoofvlees-in-rode-wijn-maken/” target=_blank”]