Deze hartige taart met broccoli, kruidig gehakt, spek en kaas was om te ruziën zo lekker. Ik maak mijn hartige taarten altijd net even iets anders klaar dan de meeste mensen. Ik gebruik voor de vulling namelijk bijna nooit eieren. Ik houd persoonlijk van een smeuïge hartige taart en gebruik daarom meestal een kuipje roomkaas. De taart wordt hierdoor alleen niet zo geschikt om mooie stukken van te snijden. Het is dus zeker niet het mooiste gerecht op je bord maar laten we eerlijk zijn, het gaat natuurlijk om de smaak. De smaak is echt super lekker! Beaudine is nooit zo gek op broccoli maar als ik deze taart maak, dan gaan er met gemak 2 grote stukken op.
Recept hartige taart met broccoli
hartige taart met broccoli
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 hartige taart
Ingrediënten
- 1 grote broccoli in roosjes gesneden
- 75 gram geraspte extra belegen kaas
- 300 gram kipgehakt
- 1 rol taartdeeg of bladerdeeg (ligt in de koeling bij de supermarkt)
- 3 teentjes knoflook fijgesneden
- 100 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
- 1 kuipje (200gram) roomkaas naturel
- 2 theelepels sambal badjak
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 ei geklutst
- snuf gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde ovenschaal in met roomboter. Kook de broccoli beetgaar. Maak ondertussen het pittig gehaktmengsel: Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met het spek, knoflook en 2 tl sambal badjak. Voeg het kipgehakt toe samen met 1 tl kerriepoeder en 1 tl paprikapoeder. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg de roomkaas toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de broccoli erdoorheen.
- Leg het taartdeeg in de ingevette ovenschaal (je hoeft het bakpapier wat erbij zit dus niet te gebruiken) Schep het broccoli-gehaktmengsel erin en bestrooi met geraspte kaas. Ik vouw de zijkanten altijd iets over de taart heen en smeer de randen in met geklutst ei. Bak de hartige taart in 30 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel nog met een klein beetje zwarte peper en paprikapoeder.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer