Hartige preitaart met roomkaas

Hartige preitaart met roomkaas

Hartige preitaart met roomkaas

4.37 van 11 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 hartige taart

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt ik gebruikte kipgehakt
  • 1 bakje roomkaas
  • 2 preien
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 7/8 plakjes bladerdeeg
  • koffiemelk of geklutst ei
  • 75/100 gram geraspte extra belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze een klein beetje ontdooien. Was de preien en snijd ze in halve ringen.
  • Verwarm een scheutje olie in een hapjespan. Rul het gehakt goudbruin met 2 tl sambal badjak, 2 tl kerriepoeder, 1/2 eetlepel paprikapoeder en de knoflook. Als het gehakt goudbruin is voeg dan de prei toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de roomkaas toe en meng dit goed door het gehakt-prei mengsel. Voeg 1 tl nootmuskaat toe en laat tevens 3 minuten zachtjes mee bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in en leg hier de plakjes bladerdeeg in. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Giet het gehakt-prei mengsel erin. Vouw de randen over de taart en smeer de randen in met een beetje koffiemelk of geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas en strooi eventueel wat extra paprikapoeder eroverheen. Bak de hartige taart in 30 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer