Freshly Fish visbox: alle 8 recepten met vis

Freshly Fish visbox: alle 8 recepten met vis

Freshly Fish heeft iedere maand een nieuwe visbox vol verse vis. Met de visbox eet je gezond, gemakkelijk en ook gevarieerd. In de box zit tevens een receptenboekje, zodat je precies weet wat je met de vis kan maken. Wij hebben inmiddels alle 8 gerechten uit de visbox gemaakt en het is ons goed bevallen. Als je ons volgt op Instagram, dan weet je misschien dat wij zelf inmiddels ook weer een visbox besteld hebben. Waarbij wij voorheen bijna nooit vis aten, staat vis nu 1 tot 2 keer per week op tafel. Wil jij ook eens de visbox van Freshly Fish proberen? Met de code: overdekook10 krijg je 10% korting. Deze code is geldig tot 31 juli.

Alle recepten uit de Freshly Fish visbox

LET OP! Sommige recepten zijn voor 4 personen en andere recepten voor 2 personen. Je kan in het recept zelf het aantal personen aanpassen en dan word ook de hoeveelheid ingrediënten aangepast.

Griekse salade nicoise met tonijnsteak

Griekse Salade nicoise met tonijnsteak

Griekse Salade nicoise met tonijnsteak

5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Griekse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks tonijnsteaks
  • 100 gram gemengde sla
  • 80 gram olijven
  • 60 gram fetakaas
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 125 gram cherry tomaatjes in partjes gesneden
  • 1 eetlepel anjovisjes uit blik grof gehakt
  • 30 gram kappertjes
  • 1/3 komkommer in stukjes gesneden

Instructies

  • Meng de sla, olijven, cherrytomaten, fetakaas, ansjovis en komkommer in een schaal. Besprenkel met de balsamico. Verhit een grillpan en grill de tonijn aan beide kanten, maximaal 2 minuten per kant. Leg de tonijn op de salade.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

romige pasta met spinazie en schelvis

Romige pasta met spinazie en schelvis

Romige pasta met spinazie en schelvis

3 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks schelvishaasjes
  • 400 gram kastanje champignons in kwarten gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 75 gram roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter bouillon
  • 150 gram Italiaanse kaas geraspt
  • 200 gram spaghetti
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • snuf peper en zout

Instructies

  • Verhit 50 gram roomboter en bak de champignons, knoflook, peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend 2 minuten gaten. Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de Italiaanse kaas toe en laat 5 minuten op laag vuur de kaas smelten.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit de rest van de boter en bak de schelvishaasjes in circa 6 minuten middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  • Voeg ondertussen de spinazie in delen toe aan de champignon roomsaus en laat slinken. Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Verdeel de pasta over diepe borden. Leg er een stuk schelvis op en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

roodbaarsfilet met pompoenpuree

Roodbaarsfilet met pomoenpuree

Roodbaarsfilet met pomoenpuree

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Franse
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks roodbaarsfilet
  • klontje roomboter
  • 250 gram cantharellen of kastanje champignons
  • snuf peper en zout
  • 500 gram flespompoen
  • 500 milliliter groentebouillon
  • paar takjes verse tijm
  • 1 sjalot
  • 100 milliliter witte wijn
  • 200 milliliter visfond
  • 8 takjes dragon
  • 240 milliliter room
  • zeewier optioneel

Instructies

  • Schil de pompoen en snijd in blokjes. Verwarm de groentebouillon en voeg de tijm toe. Kook er 20 minuten de pompoen in gaar. Giet af en mix de pompoen met een staafmixer of blender tot een gladde puree. Kruid eventueel met peper en zout.
  • Smelt een klontje roomboter in een sauspan. Fruit er de sjalot in aan tot glazig. Blus af met de witte wijn en laat bijna volledig inkoken. Voeg de visfond, 4 takjes grof gesneden dragon en de room toe. Laat dit ook weer redelijk inkoken. Schuim voor het serveren eventueel een beetje op met een staafmixer.
  • Zet twee koekenpannen op het vuur en smelt in beide pannen een klont roomboter. Bak in de ene pan de roodbaarsfilets in ongeveer 8 minuten gaar. Bak in de andere pan de cantharellen (of kastanje champignons). Kruid dit met peper en zout.
  • Schep de pompoenpuree op de borden. Leg er de visfilets op. Verdeel de cantharellen en eventueel zeewier over de vis. Lepel er wat saus over.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Aziatische zalm met spinazie en rijst

Aziatische zalm met spinazie en witte rijst

Aziatische zalm met spinazie en rijst

4.60 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 of 4 zalm filets gemarineerd of marineer zelf met chilisaus
  • 300 gram rijst naar keuze
  • 400 gram verse spinazie
  • 3 teentjes knoflook
  • zwarte sesamzaadjes gewoon in de supermarkt verkrijgbaar
  • chilisaus
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalmfilets in een ovenschaal(tje). Heb je geen gemarineerde zalm, smeer de zalm dan in met chilisaus. Bestrooi de zalm met een beetje zwarte sesamzaadjes en bak in 15 minuten gaar.
  • Kook ondertussen de rijst zoals vermeld op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote hapjespan en fruit de knoflook licht goudbruin. Voeg de spinazie toe en verwarm dit tot de spinazie geslonken is.
  • Leg rijst in een schaal/kom, daarop de spinazie en daarop de zalm (verwijder wel de vel van de zalm) bestrooi met extra zwarte sesamzaadjes en eventueel extra chilisaus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Spaanse dorade met patatas bravas

Spaanse dorade met patatas bravas en aioli

Spaanse dorade met patatas bravas

5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Spaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks dorade vis
  • snuf peper en zout
  • roomboter en olie
  • 1 citroen in partjes gesneden

PATATAS BRAVAS

  • 750 gram iets kruimige aardappelen (kook de aardappelen eerst even kort voor)
  • flinke scheut olijfolie
  • 2,5 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • snufje chilivlokken
  • 3 takjes verse rozemarijn blaadjes grof gehakt
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

GEROOSTERDE TOMATEN EN PAPRIKA

  • 2 puntpaprika's in reepjes gesneden
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Kook de aardappelen even voor tot je ze net aan in kan prikken. (ik doe dit altijd een dag van te voren) Spoel ze af met koud water. Snijd de aardappelen in partjes.
  • Meng in een mengkom de aardappelpartjes met een flinke scheut olijfolie, snuf peper, snuf zout, gerookte paprikapoeder, chilivlokken, knoflook en de rozemarijn. Leg de aardappelpartjes vervolgens verspreid over een bakplaat en bak ze in 30 minuten goudbruin.
  • Leg de stukjes paprika en cherrytomaten op de andere bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snuf peper en zout. Zet deze bakplaat bij de patatas bravas in de oven en bak ze net zo lang.
  • Bak 5 minuten voordat de patatas bravas en geroosterde groenten klaar zijn de dorade. Breng de dorade eventueel op smaak met een snuf peper en zout. Bak de vis in een scheut olie en klontje roomboter ongeveer 2-3 minuten per kant. Serveer bij de vis de partjes citroen.
  • Lekker met zelfgemaakte aioli. Voor het recept kijk op Familie over de Kook naar het recept om zelf mayonaise te maken en voeg hier 1-2 teentjes knoflook aan toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus

Gegrilde garnalen met pittige kaasdip en oerbrood

Gegrilde garnalen met pittige kaasdip

Gegrilde garnalen met pittige kaasdip

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram grote garnalen ik gebruikte die uit de Freshly Fish visbox
  • klont kruidenboter
  • 250 gram Provolone kaas geraspt of in plakjes
  • takjes verse oregano fijngehakt
  • snuf chilivlokken
  • snuf peper en zout
  • citroensap
  • oerbrood dikke plakken gesneden

Instructies

  • Verhit de oven voor op 230-250 graden. Leg de kaas in een gietijzeren pannetje. Bestrooi de kaas met de fijngehakte oregano en chilivlokken en een snufje peper en zout. Zet in de oven en verhit tot de kaas gaat borrelen en mooi goudbruin is.
  • Wok ondertussen de garnalen met een snuf peper, zout en een scheutje citroensap. Voeg een klont kruidenboter toe en bak nog even kort mee.
  • Smeer de plakken oerbrood in met olijfolie, peper, zout en eventueel wat knoflook. Grill de plakken brood en serveer bij de garnalen en kaasdip.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Scholfilet met ravigottesaus en friet

Scholfilet met ravigottesaus en friet

Scholfilet met ravigottesaus en friet

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Griekse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks scholfilets gepaneerd (uit de Freshly Fish box)
  • 4 grote aardappelen
  • ravigottesaus
  • snufje zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in de gewenste vorm. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bak 40 minuten in de oven. Bestrooi eventueel met een snufje zeezout.
  • Verhit 5 minuten voordat de frieten klaar zijn een klont roomboter in een koekenpan. Bak de vis in 4 tot 5 gaar en goudbruin. Draai de vis tussendoor om. Serveer met ravigottesaus.
  • (ik ging voor super simpel en frituurde een zak kant en klare friet)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Freshly Fish visbox

Wel even handig om te vermelden voor mensen met kinderen. De recepten en dus de vis zijn in principe gebaseerd op twee personen. Wij zijn met zijn vieren thuis en dus ik heb de hoeveelheden van de overige ingrediënten iets verhoogd en de vis hebben wij gedeeld. Niet alle recepten hebben wij met zijn vieren gegeten. Dit kan je in bovenstaande recepten ook zien. Is de visbox dan wel genoeg voor 4 personen? Wel als je kleine eters bent. Ben je normale tot grote eters, dan is de hoeveelheid vis wel te weinig. Dit kan je opvangen door eventueel meer groente erbij te serveren of door eventueel 2 boxen te bestellen. Is de Freshly Fish visbox duur? Laat ik eerlijk zijn dat vis natuurlijk nooit echt goedkoop is. Echter voor de hoeveelheid vis is het een prima prijs.