gehaktballen met kaas in bierjus

gehaktballen met kaas in bierjus
Deel met je vrienden:

gehaktballen met kaas in bierjus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 50 minuten
Porties: 4 gehaktballen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels sambal badjak
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 2,5 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eigeel
  • zwarte peper/zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram belegen kaas in kleine blokjes gesneden

voor de bierjus

  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 1 flesje bier ik gebruik Warsteiner
  • 1 eetlepel stroop flinke eetlepel
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 groente bouillonblokje
  • 50 gram roomboter
  • olie

Instructies

  • Meng het gehakt met 2 tl paprikapoeder, 1,5 tl kerriepoeder, 2,5 tl Italiaanse kruiden, 1 tl knoflookpoeder, 3 tl sambal, snufje zout, snufje peper en het eigeel. Voeg vervolgens de kaasblokjes toe en vorm er 4 gehaktballen van. Rol de gehaktballen door 1 eetlepel bloem.
  • Verwarm in een grote koekenpan een flinke scheut olie en bak de uien met een snufje peper zout glazig. Voeg de bloem toe en bak dit even kort mee. Voeg vervolgens het flesje bier toe en laat dit eventjes uitschuimen. Verkruimel 1 groentebouillonblokje en voeg 1 flinke eetlepel stroop toe. Laat de jus/saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm in de tussentijd in een grote koekenpan een flinke scheut olie met 50 gram roomboter en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Leg de gehaktballen in de bierjus en giet vooral het bakvocht van de gehaktballen erbij. Leg de deksel op de pan, zet de pan op een kleine pit en laat de gehaktballen minimaal 1,5 uur zachtjes stoven. Draai de gehaktballen regelmatig om of besprenkel de bovenkant met de jus.