De lekkerste andijviestamppot recepten

De lekkerste andijviestamppot recepten

De lekkerste andijviestamppot recepten. Wij zijn groot fan van een andijviestamppot, dus check snel onze favoriete andijviestamppot recepten.

andijviestamppot met kerrie en verse worst

Andijviestamppot het hele jaar door lekker

Wat ons betreft is een andijviestamppot het hele jaar door erg lekker. Wij eten bijna wekelijks… 12 maanden per jaar…een andijviestampot.

Ik varieer er dus ook lekker op los! Veel mensen vinden andijvie maar een saaie groente om een stamppot mee te maken. Super zonde! Juist die “saaie” smaak van andijvie leent zich namelijk erg goed om andere smaken toe te voegen.

De lekkerste andijviestamppot recepten

Inmiddels staan er behoorlijk wat andijviestamppot recepten op Familie over de Kook. Ik heb dit keer een overzicht gemaakt met onze persoonlijke favoriete recepten.

Hopelijk zie jij er ook iets lekkers tussen staan ๐Ÿ™‚

Rauwe andijviestamppot met blokjes kaas

rauwe andijviestamppot met blokjes kaas

Dit basisrecept voor een smeuรฏge andijviestamppot is een heerlijke avondmaaltijd voor het hele gezin. Niet alleen de blokjes kaas zorgen voor een lekkere smaak ook de grove mosterd die door de stamppot gaat pimpt de stamppot.

Ga naar het recept van de rauwe andijviestamppot met blokjes kaas:

Andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus

andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus

Bij het schrijven van dit artikel krijg ik meteen zelf weer trek in deze andijviestamppot. De gehaktballetjes in ketjapsaus zijn echt zooooo lekker bij deze stamppot. Ik durf de te wedden dat de pan helemaal uitgelikt gaat worden.

Ga naar het recept van de andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus:

Andijviestamppot met kerrie en verse worst

andijviestamppot met kerrie en verse worst uit de oven

Iedereen heeft weleens een andijviestamppot met rookworst en spekjes gegeten. Dit blijft ook gewoon ontzettend lekker. Durf je eens te experimenteren? Maak dan deze variant met verse krokante worst uit de oven en breng je stamppot op smaak met flink wat kerriepoeder. Dit is echt smullen geblazen!

Ga naar het recept van de andijviestamppot met kerrie en verse worst:

Gehaktballen in mosterdjus met andijviestamppot

andijviestamppot met gehaktballen in mosterdjus

Als jij net zoals ons gek bent op mosterd, probeer dan zeker een keertje deze andijviestamppot met gehaktballen in mosterdjus. Voeg gerust nog een eetlepel mosterd toe aan je andijviestamppot.

Ga naar het recept van de gehaktballen in mosterdjus met andijviestamppot:

Andijviestamppot met vegetarische champignons

andijviestamppot met sticky champignons

We sluiten het overzicht af met deze heerlijke vegetarische andijviestamppot. Ik beloof je echt dat je geen vlees zult gaan missen! De champignons zijn zoet-pittig door de sweet chilisaus en verschillende specerijen. Dit in combinatie met de kruidige andijviestamppot is echt zoooooooo ongelofelijk lekker. Ja, dit recept is wat mij betreft een “moet je maken” recept!

Ga naar het recept van de andijviestamppot met sticky champignons: