curry recepten: lekker en makkelijk!

curry recepten: lekker en makkelijk!

Vandaag een overzicht van 5 curry recepten, die zowel lekker als makkelijk te maken zijn. Dat wij van pittig eten, dat kan je niet ontgaan zijn als je ons volgt. Een vraag die wij vaak krijgen is of de kinderen het niet vervelend vinden om zo pittig te eten. Hahaha….die zijn niet anders gewend, dus het antwoord daarop is “nee”! Integendeel zou ik bijna zeggen. Vaak als we ergens gaan eten, dan prenten we ze van te voren in, dat ze niet moeten gaan miepen dat het eten ‘smakeloos’ is. Menig keer hebben Jan Willem en ik namelijk voor schut gestaan, omdat onze kinderen het eten bij een ander niet lekker vonden. Ze zijn zo gewend aan veel specerijen, dat het voor hun lastig is om meer neutralere smaken te eten. Nu wil ik hiermee echt niet zeggen dat alleen wij lekker kunnen koken maar voor kinderen is het lastig om hierin balans te zoeken. Dus iets is vies of iets is lekker.

Natuurlijk maken wij ook weleens recepten die echt te pittig zijn voor Beaudine en Amaranthe. Daar houden we dan een volgende keer wel rekening mee. Voor ons iets minder pittig, zal voor een ander alsnog veel te pittig zijn. Gelukkig kan je al onze recepten naar eigen smaak aanpassen. Gebruik gewoon minder peper en minder sambal of laat het zelfs helemaal achterwege. Onze recepten bevatten zoveel kruiden en specerijen, dat het recept daardoor niet ineens minder lekker zal zijn.

5 lekkere curry recepten

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/thaise-gehaktballetjes-in-rode-currysaus/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indiase-curry-met-kip-aardappel-en-groenten/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/thaise-curry-met-kip-klaar-in-30-minuten/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/vegan-stoofvlees-curry-met-jackfruit/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/tikka-masala-indiase-curry-zonder-pakjes-en-zakjes/” target=_blank”]

Heb jij al eens één van deze curry’s gemaakt? En zo ja welke? Laat het ons weten op de Familie over de Kook Facebookpagina