chai cake met appel en speculaaskruiden

chai cake met appel en speculaaskruiden
Deel met je vrienden:

chai cake met appel en speculaaskruiden

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 250 milliliter olie
  • 250 milliliter Melk
  • 1 theelepel Vanille extract
  • snufje zout
  • 2 eetlepels chai kruiden
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 3 theelepels speculaas en koekkruiden
  • 2 appels geschild en in plakjes gesneden van 0,5 cm
  • scheutje citroensap
  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met roomboter en bestrooi de kanten met een klein beetje bloem. Meng de plakjes appel met 2 el chai kruiden, scheutje citroensap en 3 tl speculaas-koekkruiden. Laat de appels 15 minuten staan. Meng de bloem met het zakje bakpoeder en een snufje zout.
  • Klop de eieren schuimig met 100 gr witte en 75 donkerbruine basterdsuiker. Voeg de olie toe en mix even goed door. Voeg vervolgens de melk toe en mix weer even door. Voeg dan beetje bij beetje bloem toe. Roer tenslotte de vanille extract door het cakebeslag.
  • Schep het beslag in de cakevorm en steek er de plakjes appel in. Bak de chai cake gaar in ongeveer 60 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook