Bladerdeeghapje met zalm en Boursin. Dit bladerdeeghapje is super simpel, heel erg lekker en ziet er bij het serveren ook nog eens leuk uit.
Deze hapjes mogen dan ook zeker niet missen bij de borrel of tijdens de Feestdagen.
Gerookte zalm
Zelf gebruik ik voor dit bladerdeeghapje gerookte wilde zalm. De smaak van de gerookte wilde zalm vind ik persoonlijk lekkerder dan de normale gerookte zalm.
Hier hangt helaas wel een prijskaartje aan. Mocht je de wilde zalm te duur vinden, dan kan je natuurlijk ook normale gerookte zalm gebruiken.
Boursin Zacht & Romig
De normale Boursin is qua structuur wat korreliger dan een normale kruidenroomkaas, wat op een cracker of stokbroodje heel erg lekker is.
Bladerdeeg is altijd wel wat breekbaar, dus daarom gebruik ik voor dit recept de Boursin Zacht & Romig. Deze Boursin is namelijk een stuk beter smeerbaar maar heeft wel die uitgesproken Boursin smaak. Daardoor is de kans kleiner dat je het bladerdeeghapje breekt. Dat zou natuurlijk zonde van je werk zijn π
Vind jij Boursin net zo lekker als ons probeer dan ook een keer deze spaghetti met Boursin.
Roomboter bladerdeeg
Voor dit recept gaan we natuurlijk niet moeilijk doen. Ik gebruik namelijk gewoon plakjes kant en klare roomboter bladerdeeg. Aan roomboter bladerdeeg zit namelijk net even meer smaak dan aan gewone bladerdeeg.
Nu is het natuurlijk geen probleem als je gewone bladerdeeg gebruikt. Het hapje blijft ook dan erg lekker!
Ook lekker om met bladerdeeg te maken zijn de pizza rolletjes van bladerdeeg.
Sesamzaad en maanzaad
Voor extra smaak en bite strooi ik op het bladerdeeg een beetje sesamzaad en maanzaad. Waarom deze combi? Gewoon omdat het super lekker is! Je kan natuurlijk ook een van de twee weglaten of vervangen voor eventueel zwarte sesamzaadjes.
Recept bladerdeeghapje met zalm en Boursin
Bladerdeeghapje met zalm en Boursin
IngrediΓ«nten
- 3 plakjes bladerdeeg ik gebruik roomboter bladerdeeg
- 100 gram gerookte zalm ik gebruik wilde gerookte zalm
- 2 theelepels sesamzaadjes
- 1 theelepel maanzaad
- 1 ei geklutst
- 1 kuipje Boursin Zacht & Romig of andere smeerbare kruidenroomkaas
- snuf pul biber of chilivlokken (optioneel)
- handje rucola grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op een bakplaat een vel bakpapier. Meng de sesamzaadjes met het maanzaad.
- Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. (niet teveel….anders is het lastig werken) Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 stukjes. Haal het papiertje onder het bladerdeeg vandaan en leg de stukjes bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Smeer de plakjes bladerdeeg in met geklutst ei en bestrooi met de sesamzaadjes en maanzaad. Bak de bladerdeeg stukjes in 15 minuten goudbruin. Laat het bladerdeeg iets afkoelen op een rooster.
- Smeer de bladerdeeg vierkantjes in met een laag Boursin, daarop leg je een beetje rucola en verdeel dan de gerookte zalm eroverheen.
- Bestrooi eventueel met extra zaadjes en pul biber voor wat pit. Eet smakelijk!
Bladerdeeghapje met zalm en Boursin
Hopelijk ga je smullen van dit hapje!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken