100 gramgerookte zalmik gebruik wilde gerookte zalm
2theelepelssesamzaadjes
1theelepelmaanzaad
1eigeklutst
1kuipjeBoursin Zacht & Romigof andere smeerbare kruidenroomkaas
snufpul biberof chilivlokken (optioneel)
handjerucolagrof gehakt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op een bakplaat een vel bakpapier. Meng de sesamzaadjes met het maanzaad.
Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. (niet teveel....anders is het lastig werken) Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 stukjes. Haal het papiertje onder het bladerdeeg vandaan en leg de stukjes bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de plakjes bladerdeeg in met geklutst ei en bestrooi met de sesamzaadjes en maanzaad. Bak de bladerdeeg stukjes in 15 minuten goudbruin. Laat het bladerdeeg iets afkoelen op een rooster.
Smeer de bladerdeeg vierkantjes in met een laag Boursin, daarop leg je een beetje rucola en verdeel dan de gerookte zalm eroverheen.
Bestrooi eventueel met extra zaadjes en pul biber voor wat pit. Eet smakelijk!