bbq picknick Familie over de Kook met Mobicool

bbq picknick Familie over de Kook met Mobicool

Wij wonen vlak bij het Haarlemmermeerse Bos en daar heb je een dagcamping waar je super gezellig een bbq picknick kan houden. Vroeger deden we dit regelmatig met de kinderen en vrienden maar helaas is dat vanwege de drukte met een eigen zaak en twee blogs er behoorlijk bij ingeschoten. Nu is het de afgelopen tijd natuurlijk prachtig weer geweest en omdat wij de Mobicool koelbox mogen testen hadden we meteen een goed excuus om weer eens naar het bos te gaan ๐Ÿ™‚ Bij een bbq hoort natuurlijk een hoop lekker eten, dus ik kon mij heerlijk uitleven. Ik heb ervoor gekozen om het meeste thuis voor te bereiden, zodat ook ik lekker kon genieten van het zonnetje. Het was echt een super gezellige en vooral relaxte dag geworden. Kijk je mee naar onze picknick! Ik voorzie je meteen van een aantal recepten om zelf ook een makkelijk en vooral lekkere bbq picknick te houden.

bbq picknick Familie over de Kook met de Mobicool koelbox

bbq picknick Mobicool koelbox Big Green Egg
Tadaaaa!!!! Aangekomen in het Haarlemmermeerse bos en alle spullen snel uitgeladen.
bbq picknick
Beaudine had al snel haar plekje in de schaduw gevonden. Even genieten van een muziekje en een boek…rust! Heerlijk.
Mobicool koelbox, bbq picknick recepten
Eerst even kijken wat we als eerste gaan eten. Ik had zoveel hapjes en dips gemaakt. Gelukkig had ik op het aluminiumfolie gezet wat er in de bakjes zit. Dit is meteen een goede picknick tip ๐Ÿ™‚
tortillachips van de bbq met zelfgemaakte salsa
We begonnen met tortillachips van de bbq met tussen alle lagen lekker veel geraspte kaas en een een salsa van avocado, tomaat, koriander, olijfolie, peper en zout en sap van een 1/2 limoen. Ik had de tortillachips met kaas thuis al in het bakje gedaan en de salsa apart in een ander bakje. Ideaal dus om thuis voor te bereiden. Het hoeft daarna alleen nog een paar minuten op de bbq.
Spaans gevuld stokbrood van de bbq
Uiteraard mocht mijn Spaans gevuld stokbrood van de bbq niet ontbreken. Dit stokbrood is echt zoooo lekker!!! Dit stokbrood is ideaal om thuis voor te bereiden. Tevens had ik zelf kruidenroomkaas gemaakt, het recept had ik echter aangevuld met een klein beetje verse kruiden.ย 
Mobicool koelbox, bbq picknick recepten
Jan Willem mocht de rest van het werk doen….bbq’en! Ideaal zo’n kleinere bbq. Ik had 2 kilo kippenvleugels thuis al in de rub gezet. De rest van de kippenvleugels lagen dus nog in de Mobicool koelbox.
gekruide kippenvleugels van de bbq met een Dr Pepper saus
Gekruide kippenvleugels van de bbq met een Dr Pepper saus. (recept komt snel op de blog, nog eventjes geduld ;-))
Beaudine wil later super graaf juf worden, hier is ze al druk aan het oefenen met Naomi. Dat is echt zo’n heerlijk grietje…..echt een kleine wijsneus die iedereen om haar kleine vingertje wint ๐Ÿ™‚
Mobicool koelbox
Jan Willem was hier een dubbele burger aan het bouwen voor Maarten. Die krijgt hij na al dat eten echt nooit op…….
Oeps! Toch wel en met gemak ook ๐Ÿ™‚
Licor 43 Baristo brownie
Ik en Patricia sloegen de burger over omdat we ruimte wilden overhouden voor het toetje. Ik had namelijk de brownie met Licor 43 Baristo gemaakt….uiteraard met een flinke dot slagroom! Ook de brownie had ik thuis al klaargemaakt, die hoefde alleen opgewarmd te worden. De brownie had ik gewoon in de vorm laten zitten. Let wel goed op dat je hem niet te lang op de bbq zet, anders wordt de onderkant zwart.
brownie met Licor 43 Baristo Mobicool koelbox
Jan Willem nam er nog een glaasje whisky bij. Hier houdt hij trouwens zijn buik flink in voor de foto. We hebben zo gelachen ๐Ÿ™‚ย 
bbq picknick
Wat een waanzinnig gezellige dag hebben we gehad. Het waren maar een paar uurtjes maar hadden het gevoel alsof we een week op vakantie waren geweest. Dit MOETEN we echt vaker doen! Ik was ook heel blij dat ik alles thuis al had voorbereid. Het enige wat er nog moest gebeuren, waren de gerechten op de bbq warm en gaar maken. Ideaal! Dus wil jij ook een picknick geven, zorg dan voor voldoende voorbereiding en een goede koelbox hahahaha ๐Ÿ˜‰ Geef jij weleens een picknick en wat maak jij dan het liefste klaar?

 

Mobicool B40 AC/DC – Elektrisch

Wij hebben de Mobicool koelbox van Coolblue gekregen en waarbij ik eerst dacht dat we er niet zoveel aan zouden hebben, ben ik nu toch wel blij met deze koelbox. Ik ben altijd (redelijk) praktisch ingesteld en aangezien wij een koelbox op de vliering hebben staan dacht ik dat deze overbodig luxe zou zijn. Echter blijkt deze koelbox een stuk groter en praktischer te zijn dan onze eigen koelbox. Hij is een behoorlijk stuk groter en heeft als voordeel dat je zowel kan koelen als kan vriezen. Enig minpuntje hierbij wel is dat je een keuze moet maken tussen vriezen of koelen. Ik had het zelf wel prettig gevonden als je het allebei tegelijkertijd kon doen. Zeker als je de koelbox bijvoorbeeld gebruikt tijdens een kampeervakantie. Wel weer een groot voordeel is dat flessen tot 2 liter gewoon rechtop kunnen staan, in onze koelbox kan dat namelijk niet. Regelmatig hebben we dus gehad dat er een fles was gaan lekken omdat de dop niet goed op de fles zat. De Mobicool isย een compressor koelbox en deze slaat dus af en toe aan om op de juiste temperatuur te blijven en opwarming tegen te gaan. Hierdoor maakt de koelbox af en toe wat geluid, dit is ongeveer vergelijkbaar met het geluid van een koelkast. Ik persoonlijk heb hier geen last van ondervonden omdat we het veel te druk hadden met kletsen ๐Ÿ˜‰ Omdat ikzelf helemaal niet technisch ben, heb ik alle specificaties van de Mobicool eventjes van de site van Coolblue gepikt.

Specificaties Mobicool AC/DC- Elektrisch

Merk:ย Mobicool
Type: Elektrisch
Koeltechniek:ย Compressor
Inhoud koelgedeelte:ย 38 liter
Vriesfunctie:ย Ja
Verwarmingsfunctie:ย Nee
AansluitingenAutolader 12 V: Stekker (Euro/Schuko)
Toepassing:ย Camper, Caravan, Auto (12/24V autolader), Camping (compressor, thermo-elektrisch)
Geschikt voor blikjes: (0,33 liter)Ja
Geschikt voor flessen: (1,5 liter)Ja
Geschikt voor flessen: (2 liter)Ja
Energieklasse:ย A+
Garantie: 2 jaar
GarantietypeCarry-in-garantie

Fysieke kenmerken

Handvat:ย Ja
Wielen:ย Nee
Gewicht:ย 21 kg
Kleur:ย Blauw, Grijs
Breedte:ย 52 cm
Diepte:ย 51 cm
Hoogte:ย 45 cm

 

*dit artikel bevat een gekregen product, wij hebben echter niet betaald gekregen om over de Mobicool te schrijven.