Bavette

Bavette
Deel met je vrienden:

Bavette

Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaanse

Ingrediënten

  • bavette
  • bbq rub
  • peper
  • zout

Instructies

  • Zet de bbq aan en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 120 graden
  • de bavette kan soms nog een vlies hebben rond het vlees. Snijd dit voorzichtig weg met een scherp en dun mes
  • Kruid het vlees licht in met een goede bbq rub
  • Als de bbq de juiste temperatuur heeft, dan kan je het vlees indirect op de bbq leggen. Laat de kerntemperatuur van de bavette oplopen tot 53 graden
  • Stook daarna de bbq op om de bavette te grillen. Dit zorgt voor een lekker korstje op de bavette...dit neemt maar een paar minuten in beslag
  • Laat de bavette nu 10 minuten rusten onder folie alvorens aan te snijden. Het laten rusten zorgt voor super mals en sappig vlees.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook