Bananenbrood met noten en chocolade. Een heerlijk tussendoortje die je heel snel en simpel zelf kunt maken.
Vorige week heb ik het recept met jullie gedeeld van een bananenbrood met kaneel. Ik had beloofd om ook een gezondere bananenbrood met jullie te delen maar vandaag eerst deze mega lekkere maar ook weer ontzettend ongezonde bananenbrood met chocolade en gemengde noten. Ik persoonlijk houd van de smaak van banaan en gebruik in dit recept 2 geprakte bananen. Mocht je nu niet zo van de smaak van banaan houden maar wel van de smeuïgheid van een bananenbrood gebruik dan 1 banaan en voeg 50 gram minder bloem toe.
Recept bananenbrood met noten en chocolade

bananenbrood met noten en chocolade
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboekWat heb je nodig (ingrediënten)
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 250 gram bloem
- 4 eieren
- 50 gram cacaopoeder
- 100 gram gemengde noten ongebrand en ongezout
- 2 bananen geprakt
- snufje zout
- 100 gram pure chocolade grof gesneden
- 1 theelepel vanille extract
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
- Klop de roomboter met de suiker luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg 1 tl vanille extract toe en een snufje zout en roer dit goed door het mengsel. Meng de bloem met het cacaopoeder en voeg ook dit beetje bij beetje toe. Als alles goed gemengd is voeg je de geprakte banaan toe. Ook dit roer je door het beslag. Als laatste voeg je de pure chocolade en gemengden noten toe.
- Doe het beslag in het cakeblik en bak in 60-70 minuten gaar.
Gebruik rijpe bananen
Voor de meest smeuïge bananenbrood gebruik je heel rijpe bananen. Normaal gesproken zou je ze weggooien omdat ze er niet smakelijk meer uitzien maar hiervoor zijn ze perfect. Doordat de bananen zo rijp zijn is het vruchtvlees super zacht en heerlijk zoet. Heb je thuis bananen in je fruitschaal liggen maar zijn ze nog niet rijp…….geen probleem. Verwarm de oven voor op 150 graden en laat de bananen 25 minuten kunstmatig rijpen.


Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.