Bananenbrood met kaneel
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 bananenbrood
Ingrediënten
- 3 stuks bananen 2 geprakt en 1 gehalveerd in de lengt
- 125 gram lichtbruine suiker
- 125 gram roomboter + klein beetje extra
- 250 gram bloem
- 2 stuks eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 theelepels kaneelpoeder flinke theelepels gebruiken
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop in een kom de roomboter met de lichtbruine basterdsuiker luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren al kloppend toe.
- Voeg de geprakte banaan toe aan het boter-ei mengsel en spatel dit door het beslag.
- Meng in een andere kom de bloem, kaneelpoeder, snufje zout en de bakpoeder en roer dit goed door elkaar. Spatel voorzichtig het bloemmengsel door het banaan mengsel.
- Vet een cakevorm in met roomboter en bestrooi met een klein beetje bloem.
- Schep het het beslag in de cakevorm en leg de doormidden gesneden banaan in het beslag. Druk de banaan een beetje in het beslag. Bak de cake in 40-55 minuten gaar en goudbruin. De tijd is erg afhankelijk van je oven. Houd het dus goed in de gaten.
- Laat de bananenbrood even 10 minuten afkoelen alvorens je hem uit de bakvorm haalt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer