Bananenbrood met kaneel. Ik heb echt zoveel lekkere recepten om zelf bananenbrood te maken. Vandaag beginnen we met een klassiek recept zonder opsmuk. Het recept wat ik vandaag voor jullie heb is niet een heel gezond recept maar binnenkort komt er op Familie over de Kook ook een super gezond recept. Wees dus gerust! Om het daarna allemaal weer een beetje in balans te krijgen komt er ook nog een mega ongezond recept. Ik geef je alvast een klein tipje van de sluier……chocolade! Krijg je al trek?
IS HET BANANENBROOD OF BANANENCAKE
Ik persoonlijk vind het een cake omdat het meer de smeuïgheid en de zoetheid heeft van een cake dan van een brood. Onze kinderen zijn helemaal dol op deze variant van bananenbrood en nemen dan ook regelmatig een plakje mee naar school als tussendoortje. Vaak wordt er dan aan hun gevraagd door vriendjes en vriendinnetjes of ze de volgende keer ook een plakje voor hun mee kunnen nemen. Super leuk! Dit recept geeft een iets stevigere bananencake maar is zeker niet droog qua structuur.
Recept Bananenbrood met kaneel
Bananenbrood met kaneel
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 3 stuks bananen 2 geprakt en 1 gehalveerd in de lengt
- 125 gram lichtbruine suiker
- 125 gram roomboter + klein beetje extra
- 250 gram bloem
- 2 stuks eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 theelepels kaneelpoeder flinke theelepels gebruiken
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop in een kom de roomboter met de lichtbruine basterdsuiker luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren al kloppend toe.
- Voeg de geprakte banaan toe aan het boter-ei mengsel en spatel dit door het beslag.
- Meng in een andere kom de bloem, kaneelpoeder, snufje zout en de bakpoeder en roer dit goed door elkaar. Spatel voorzichtig het bloemmengsel door het banaan mengsel.
- Vet een cakevorm in met roomboter en bestrooi met een klein beetje bloem.
- Schep het het beslag in de cakevorm en leg de doormidden gesneden banaan in het beslag. Druk de banaan een beetje in het beslag. Bak de cake in 40-55 minuten gaar en goudbruin. De tijd is erg afhankelijk van je oven. Houd het dus goed in de gaten.
- Laat de bananenbrood even 10 minuten afkoelen alvorens je hem uit de bakvorm haalt.
WELKE BANANEN GEBRUIK JE VOOR BANANENBROOD
Voor de meest smeuïge bananenbrood gebruik je heel erg rijpe bananen. Normaal gesproken zou je ze weggooien omdat ze er niet smakelijk meer uitzien maar hiervoor zijn ze perfect. Doordat de bananen zo rijp zijn, is het vruchtvlees super zacht en heerlijk zoet. Heb je thuis bananen in je fruitschaal liggen maar zijn ze nog niet rijp…….geen probleem! Verwarm de oven voor op 150 graden en laat de bananen 25 minuten kunstmatig rijpen.
bananenbrood met kaneel
Een super simpele maar zo lekkere bananenbrood. Nee, dit recept is niet gezond maar je mag jezelf best af en toe verwennen toch 😉 Smeer als de bananencake nog een beetje lauwwarm een beetje roomboter erop en bestrooi met een beetje kaneelsuiker. Pure verwennerij.
Andere lekker cake recepten
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
KRUIDIGE WORTELCAKE MET ROOMKAAS TOPPING:
CITROENCAKE MET CITROENGLAZUUR:
BANANEN CUPCAKES MET NUTELLA:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken