Bananenbrood: Klassiek recept met kaneel

Bananenbrood: Klassiek recept met kaneel

Ik heb echt zoveel lekkere recepten om zelf bananenbrood te maken. Vandaag beginnen we met een klassiek recept zonder opsmuk. Het recept wat ik vandaag voor jullie heb is niet een heel gezond recept maar binnenkort komt er op Familie over de Kook ook een super gezond recept. Wees dus gerust! Om het daarna allemaal weer een beetje in balans te krijgen komt er ook nog een mega ongezond recept. Ik geef je alvast een klein tipje van de sluier……chocolade! Krijg je al trek?

Is het bananenbrood of bananencake

Ik persoonlijk vind het een cake omdat het meer de smeuïgheid en de zoetheid heeft van een cake dan van een brood. Onze kinderen zijn er helemaal dol op en nemen dan ook regelmatig een plakje mee naar school als tussendoortje. Vaak wordt er dan aan hun gevraagd door vriendjes en vriendinnetjes of ze de volgende keer ook een plakje voor hun mee kunnen nemen. Super leuk! 

Welke bananen gebruik je voor bananenbrood

Voor de meest smeuïge bananenbrood gebruik je heel rijpe bananen. Normaal gesproken zou je ze weggooien omdat ze er niet smakelijk meer uitzien maar hiervoor zijn ze perfect. Doordat de bananen zo rijp zijn is het vruchtvlees super zacht en heerlijk zoet. Heb je thuis bananen in je fruitschaal liggen maar zijn ze nog niet rijp…….geen probleem. Verwarm de oven voor op 150 graden en laat de bananen 25 minuten kunstmatig rijpen.

Bananenbrood zelf maken

Recept Afdrukken
Bananenbrood met kaneel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Tussendoortje
Keuken Amerikaanse
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
bananenbrood
Ingrediënten
Maaltijd Tussendoortje
Keuken Amerikaanse
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
bananenbrood
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Klop in een kom de roomboter met de lichtbruine basterdsuiker
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren al kloppend toe
  4. Prak de bananen fijn en voeg beetje bij beetje toe aan het boter-ei mengsel
  5. Meng in een andere kom de bloem, kaneelpoeder, snufje zout en de gist en roer dit goed door elkaar
  6. Meng met een pollepel voorzichtig het bloemmengsel door het banaanmengsel en roer tot alles goed gemixt is
  7. Vet een cakevorm in met roomboter en bestrooi met een klein beetje kaneelsuiker
  8. Schep het het beslag in de cakevorm en bestrooi nog een klein beetje met kaneelsuiker aan de bovenkant
  9. Bak de cake in 45 minuten gaar en goudbruin
  10. Laat de bananenbrood even 10 minuten afkoelen alvorens je hem uit de bakvorm haalt
Deel dit Recept

 

Serveer een plakje lauwwarm met een klontje roomboter en wat extra                       kaneelpoeder.

                         Eet Smakelijk!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 5