Andijviestamppot recepten: 7 variaties

Andijviestamppot recepten: 7 variaties

Wij eten heel graag een andijviestamppot en daarom leek het me handig om een overzicht te maken met 7 andijviestamppot recepten. Een andijviestamppot hoeft namelijk echt niet saai te zijn om te eten. Heb je weinig tijd en wil je toch gezond eten? Dan is een stamppot een ideale maaltijd. Een stamppot hoef je ook echt niet alleen maar in de winter te eten. Sterker nog, wij eten misschien wel vaker in de zomer een stamppot dan in de winter.

Andijviestamppot recepten: 7 variaties

*klik op de foto’s om naar het desbetreffende recept te gaan*

Andijviestamppot met pittig gehakt in ketjap

andijviestamppot met pittig gehakt in ketjap

Deze andijviestamppot met pittig gehakt in ketjap staat echt heel vaak bij ons op de weekplanning. Een super simpele en vooral super lekkere stamppot. Ook erg lekker is om wat extra chilisaus over het gehakt te gebruiken.

andijviestamppot met gehaktballen in mosterdjus

andijviestamppot met gehaktballen in mosterdjus

Deze gehaktballen in mosterdjus waren een uitprobeersel maar vielen bij iedereen thuis gelukkig goed in de smaak. De andijviestamppot zelf houd ik bij dit gerecht echt heel simpel. Als zijn blokjes kaas natuurlijk wel erg lekker door de stamppot. De gehaktballen zitten super vol smaak en de jus….mmmm dat is echt de hoofdrolspeler.

Andijviestamppot met een kruidige gehaktbal

andijviestamppot met Hollandse gehaktbal

Zo simpel als de titel is, zo simpel is deze stamppot om te maken. Een heerlijke Hollandse andijviestamppot met een kruidige gehaktbal. In het recept noem ik het een Hollandse gehaktbal. Er is behalve de manier van maken eigenlijk niet zo heel veel Hollands aan deze gehaktbal. Er gaan namelijk behoorlijk veel specerijen in die niet bepaald Nederlands te noemen zijn. Wij eten deze gehaktballen ook erg graag bij friet met een flinke klodder mayo. Als je ons langer volgt, dan weet je dat wij eigenlijk alles wel graag eten met friet en mayo ๐Ÿ˜‰

Andijviestamppot met ras el hanout

andijviestamppot met ras el hanout

Wie zegt dat een andijviestamppot saai is, heeft deze nog niet geproefd ? Deze stamppot met andijvie en ras el hanout is echt alles behalve saai te noemen! De gebakken uitjes geven de stamppot een lekkere bite. 

Andijviestamppot met pittige spekjes in ketjap en oestersaus

stamppot andijvie met pittige spekjes in ketjap en oestersaus

Een klassieker is natuurlijk de andijviestamppot met spekjes. Ik maakte voor dit recept de spekjes lekker op smaak met rode peper, ketjap en oestersaus. Een verrassende combinatie die bij het hele gezin goed in de smaak is gevallen.

Andijviestamppot met Indische gehaktballen

andijviestamppot met Indische gehaktballen

Deze Indische gehaktballen in een ketjap chilisaus zijn echt niet alleen lekker bij een andijviestamppot. Ze zijn lekker bij iedere stamppot. Wat zeg ik! Ze zijn overal lekker bij, niet alleen maar bij stamppotten. Whahaha iets met friet en mayo ๐Ÿ˜‰

Andijviestamppot met gehaktballen en kaas in bierjus

andijvie stamppot met gehaktballen en kaas in bierjus

Voor deze gehaktballen met kaas in bierjus mag ik Beaudine echt wakker maken. Als het aan haar ligt, dan eten we eigenlijk alleen maar andijviestamppot met deze gehaktballen.

Ik hoop dat ik je met dit overzicht heb kunnen laten zien hoe ongelofelijk veel je kan variรซren met andijvie.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.