ajam opor: kruidige kip in kokosmelk

ajam opor: kruidige kip in kokosmelk

Ajam Opor: kruidige kip in kokosmelk. Deze Indonesische kip is echt waanzinnig lekker. Serveer met rijst voor een complete avondmaaltijd.

Kip in kruidige kokosmelk

Wauw! Op de foto van mijn zelfgemaakte ajam opor kwamen echt zoveel reacties. Ik moest dus wel zorgen dat ik dit recept snel zou gaan schrijven voor op Familie over de Kook. Ik moet dit keer er wel bij vermelden dat deze ajam opor niet een “officieel” recept is. Dit is echt mijn probeersel met voornamelijk gedroogde kruiden. Officieel gaan er namelijk een aantal verse ingrediënten in, die meestal alleen bij een toko verkrijgbaar zijn.

Nu heeft niet iedereen een toko in de buurt zitten, dus ben ik aan de slag gegaan met de gedroogde kruiden. Hierdoor kan iedereen genieten van deze heerlijke kruidige kip in kokosmelk. Het gerecht was thuis meer dan goedgekeurd, dus ik durf dit recept zeker wel met jullie te delen!

recept ajam opor

ajam opor: kruidige kip in kokosmelk

ajam opor

Deze Indonesische kip in kruidige kokosmelk is echt een feestje om te eten. Serveer de kip met rijst en waan jezelf eventjes in het buitenland.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: ajam opor, kip, kip in kruidige kokosmelk, kokosmelk, kruidige kokosmelk
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijfilet in grotere stukken gesneden
  • 1 uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels laospoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel trassi
  • 1/2 eetlepel rietsuiker
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 eetlepel gemalen citroengras
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 50 gram (gezouten) cashewnoten + extra voor erbij
  • 4 eieren hardgekookt en gepeld
  • olie
  • 300 gram rijst

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Meng de uien met de knoflook, gember, rode peper, cashewnoten, korianderpoeder, laospoeder, komijnpoeder, kurkuma, suiker en gemalen citroengras in een keukenmachine tot een smeuïge pasta.
  • Verhit een flinke scheut olie in een stoofpan en bak het kruidenmengsel 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk, trassie toe en verkruimel het bouillonblokje eroverheen. Voeg de kip en de laurierblaadjes toe, meng dit even goed door en laat nu het geheel voor 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Voeg dan de hardgekookte eieren toe en laat 20-30 minuten mee pruttelen. Serveer als je in huis hebt met vers gesneden koriander.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Ajam Opor

recept ajam opor

Het is echt super jammer dat je geuren niet kan laten ruiken online. Van dit gerecht gaat je huis echt zoooooo ontzettend lekker ruiken namelijk. Serveer de kip met rijst, extra rode peper, fijngehakte koriander en cashewnoten. Eet smakelijk!