7 recepten met paprika - gezond en lekker

7 recepten met paprika - gezond en lekker

7 recepten met paprika – gezond en lekker! Rood, groen, oranje of geel, ik persoonlijk vind alle kleuren paprika lekker. Met dit overzicht hoop ik je inspiratie te kunnen geven wat je eventueel met deze gezonde groente kunt maken.

7 recepten met paprika

recepten met paprika

Paprikaย brengt ontzettend veel smaak aan je gerecht en het is ook nog eens heel gezond. Onze jongste is echt verzot op paprika maar de oudste gruwelt van paprika. Voor haar moet ik echt zorgen dat de paprika het liefst zo klein mogelijk gesneden is. Wanneer ik een soep met paprika maak vind ze het echter wel weer erg lekker. Het is dus een kind met een gebruiksaanwijzing ๐Ÿ˜‰

Heb jij ook een kind (of kinderen) thuis die niet graag paprika eet? Probeer de paprika dan dus eens in een soep te verwerken en snijd in overige recepten de paprika zo klein mogelijk.

7 recepten met paprika

simpele tomatensoep met paprika

Voordeel van deze simpele tomatensoep met paprika is dat je lekker veel vitaminen binnenkrijgt. De soep is helemaal vegetarisch. Wil je toch liever wat vlees toevoegen? Laat dan gehaktballetjes meegaren of kipfilet. Pluk de kip daarna met twee vorken uit elkaar en voeg de stukjes kip weer toe aan de soep.

Ga naar het recept van de simpele tomatensoep met paprika:

simpele tomatensoep met paprika

Quiche met paprika en kruidig gehakt

Deze quiche met paprika en kruidig gehakt staat al behoorlijk lang op Familie over de Kook. Nog steeds eten Jan Willem en ik heel graag deze quiche. De kids vinden dit gerecht niet zo lekker, dus des te meer hebben wij altijd.

Ga naar het recept van de quiche met paprika en kruidig gehakt:

quiche met paprika en gehakt

pizza met pikante kip en paprika

Een pizza eten ongezond? Niet per se ๐Ÿ˜‰ Deze pizza met pikante kip en paprika vind ik namelijk best gezond ๐Ÿ˜‰ Ook erg lekker is om eventueel nog plakjes courgette, aubergine en/of champignons toe te voegen aan de pizza. Zo krijg je met een pizza maaltijd nog best wat vitamines binnen.

Ga naar het recept van de pizza met pikante kip en paprika:

pizza met pikante kip

kip kerrie met tomaat en paprika

Deze kip kerrie met tomaat en paprika is zeker geen standaard “kip kerrie gerecht”. Door de toevoeging van tomaat en paprika krijgt je kip kerrie wel echt een super lekkere smaak. Daarbij levert het ook weer extra vitamines op. Serveer de kip kerrie met rijst, noedels of met Naan.

Ga naar het recept van de kip kerrie met tomaat en paprika:

kip kerrie met tomaat, paprika en bosui

hartige taart met broccoli en paprika

Als je de titel leest dan denk je misschien dat dit een redelijk gezonde hartige taart is. Ik bedoel….broccoli en paprika… hallo gezonde ingrediรซnten! Schijn bedriegt echter. Mijn hartige taarten maak ik namelijk met roomkaas, roomboter bladerdeeg en heeeeeeel veeeeeel kaas. Deze hartige taart is echter het zondigen wel meer dan waard!

Ga naar het recept van de hartige taart met broccoli en paprika:

hartige taart met broccoli en paprika

Vegetarische stoof met bonen en paprika

Deze vegetarische stoof met bonen en paprika is wat mij betreft echt comfort food. In plaats van paprika is het ook erg lekker om stukjes aubergine, courgette of champignons toe te voegen. Wil je helemaal veel groenten eten? Gebruik het dan gewoon allemaal. Serveer de stoof met rijst en/of met Naan.

Ga naar het recept van de vegetarische stoof met bonen en paprika:

7 recepten met paprika

Snelle roerbak met paprika en (vega) kip

Heb je weinig tijd maar wil je wel lekker en gezond eten? Maak dan deze sneller roerbak met paprika en (vega) kip klaar. Wil je nรณg sneller deze maaltijd op tafel zetten? Je kunt de paprika dan ook vervangen voor een zak kant en klare roerbakgroenten.

ga naar het recept van de snelle roerbak met paprika en (vega) kip:

snelle roerbak met paprika 7 recepten

7 recepten met paprika

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken