Op zoek naar makkelijke én lekkere ijskoffie varianten? Deze 5 ijskoffie recepten maak je gewoon zelf! Van romige Biscoff en pistache tot Vietnamse ijskoffie met gecondenseerde melk en een frisse variant met aardbei. Lekker om thuis van te genieten of mee te nemen naar je werk 🤗

We kregen van Sage Appliances de kans om hun nieuwste koffiemachine, de Oracle Jet, te testen. Deze machine zet niet alleen warme koffie, maar maakt ook met één druk op de knop heerlijke koude koffiedrankjes. En tja, wat een straf om daarmee ijskoffies te “moeten” maken. 😉
Zo maak je zelf 5 lekkere ijskoffie recepten
Benieuwd hoe wij onze favoriete ijskoffies maken? In deze video zie je hoe wij 5 varianten maken. Van pistache tot Vietnamese ijskoffie.

Pistache ijskoffie

Pistache ijskoffie
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 1 koude espresso
- 175 milliliter Barista Kokosmelk
- 40 gram pistache pasta
- ijsblokjes
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Smelt de pistache pasta voor 20-30 seconden in de magnetron.
- Voeg de gesmolten pistache pasta toe en de melk en schuim op. (het opschuimen is optioneel)
- Vul een glas met ijsblokjes, voeg de espresso toe en giet daarna de melk erbij. Even roeren en smullen maar.
- TIP van Marie Louise: garneer eventueel met extra gesmolten pistache pasta.
- TIP: geen liefhebber van kokosmelk? Gebruik dan een andere melk naar eigen wens.
Voedingswaarden
Biscoff ijskoffie

Biscoff ijskoffie
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 40 gram Biscoff
- 175 mililiter melk
- 1 kleine cold brew koffie of 150 ml afgekoelde koffie
- ijsblokjes
- 1 Biscoff koekje
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Smelt de Biscoff in de magnetron voor 20-30 seconden.
- Meng de gesmolten Biscoff door de melk.
- Doe ijsblokjes in een glas, giet de koffie erin en schenk de melk erbij. Smullen maar!
- Tip van Marie Louise: serveer met een Biscoff koekje zodat je kunt dopen 😋
- Tip van Marie Louise: dip met de achterkant van een lepel in de Biscoff en maak een paar vegen in het glas voordat je de ingrediënten toevoegt.
Voedingswaarden
Aardbeien ijskoffie

Aardbeien ijskoffie
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 3 eetlepels aardbeien dessertsaus
- 150 mililiter Barista kokosmelk
- 1 koude espresso
- ijsblokjes
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Schuim de melk op, het liefst koud.
- Vul een glas met de aardbeien dessertsaus.
- Voeg de ijsblokjes toe, schenk de melk erin en giet dan de espresso erbij. Even roeren en genieten maar!
- Tip van Marie Louise: bestrooi eventueel met een beetje kaneel.
- TIP: geen liefhebber van kokosmelk? Gebruik dan een andere melk naar eigen wens.
Voedingswaarden
Vietnamese ijskoffie

Vietnamese ijskoffie met gecondenseerde melk
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 1 eetlepel gecondenseerde melk
- 1 dubbele (cold) espresso of gewoon afgekoelde espresso
- 225 mililiter melk ik gebruik graag Barista kokosmelk
- ijsblokjes
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Doe de gecondenseerde melk in een glas. Ik drizzle altijd een beetje langs het glas. Dat ziet er leuk uit. 🤗
- Schenk de koffie erbij, voeg de ijsblokjes en toe en giet dan de melk erbij. Even roeren en smullen maar!
- Tip van Marie Louise: ben je een echte zoetekauw? Gebruik dan 1,5 of 2 el gecondenseerde melk.
Voedingswaarden
Latte Shakerato

Latte Shakerato
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 1 dubbele koude espresso
- 80 milliliter melk
- 10 milliliter suikersiroop
- snufje zout
- 3 ijsblokjes
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Doe ijsblokjes in een shaker en giet de espresso, melk en suikersiroop erbij samen met een snufje zout.
- Shake dit kort door elkaar.
- Giet alles inclusief de ijsblokjes in een glas en genieten maar!
Voedingswaarden
👉 Wij zijn echt dol op ijskoffie, jij ook? Probeer dan ook onze ijskoffie met karamelsiroop.
Veelgestelde vragen ijskoffie recepten
Bij ons thuis maken we meestal ijskoffie met afgekoelde espresso of koffie. Cold Brew maak je daarentegen door gemalen koffie lang te laten trekken in koud water. Meestal zo’n 12 uur. De smaak is daardoor zachter en minder bitter dan gewone ijskoffie.
Dat hangt helemaal af van wat jij lekker vindt. Ik gebruik vaak sojamelk of barista kokosmelk maar gewone volle melk of havermelk kunnen ook prima. Het belangrijkste is dat de melk een beetje romig is, zodat je ijskoffie lekker vol smaak blijft.
Ik gebruik het liefst grote ijsblokjes of bevroren koffieblokjes. Die maak je simpelweg door koffie in te vriezen in een ijsblokjesvorm. Zo blijft je koffie koud zonder dat het teveel verwatert.
Meer weten over Sage?
We maakten deze recepten met de Oracle Jet van Sage Appliances. Deze koffiemachine maalt, doseert en tampt automatisch. Hij heeft een ingebouwde melkopschuimer (ook geschikt voor plantaardige melk) en is supersnel warm dankzij de ThermoJet technologie. Je maakt er niet alleen heerlijke warme koffies mee naar dus ook koude koffiedrankjes zoals een Cold Brew, koude espresso, Espresso Martini, Espresso Shakerato en een Latte Shakerato.
Wij zijn echt heel erg enthousiast over het koffiezetapparaat. De koffie is ontzettend lekker, het water is makkelijk aan te vullen, de bonen kan je gemakkelijk vullen én je kan alles goed schoonmaken. Je zet voortaan zelf thuis de lekkerste koffie zoals in een koffietentje maar dan van het gemak in je eigen huis.
Wil je meer weten over de koffiemachine? Kijk dan eens op de website van Sage Appliances.



Hopelijk inspireren deze 5 ijskoffie recepten je om zelf thuis aan de slag te gaan. Wij delen dit artikel niet omdat dit “moet” maar omdat wij écht heel erg blij zijn met ons nieuwe koffiezetapparaat. De samenwerking was namelijk in principe alleen voor op Instagram maar de recepten zijn té lekker om niet ook op onze blog te delen. Proost! Op een mooie zomer 🧋
Heb jij een favoriete ijskoffie die wij echt moeten proberen? Laat het ons weten via YouTube, Instagram of Facebook. We vinden het superleuk om jullie tips te lezen. Misschien zie je jouw favoriet binnenkort wel terug op onze blog of in een video. 😊