Yoghurt mango ijs zelf maken zonder ijsmachine

Yoghurt mango ijs zelf maken zonder ijsmachine

Wat is er leuker voor kinderen dan dat zij zelf hun ijs mogen maken. Beaudine en Amaranthe eten het liefst in de zomer de hele dag door ijsjes. Nu is ijs natuurlijk erg lekker maar niet altijd even gezond. Om ze in de zomer toch te kunnen verwennen zijn Amaranthe en ik de keuken ingedoken om zelf deze mango-yoghurt ijsjes te maken. Deze ijsjes zijn super makkelijk te maken en je hebt maar 3 ingrediënten nodig. Namelijk verse mango, yoghurt en honing.

recept yoghurt mango ijs

Mango-Yoghurt ijs

4.67 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 dag 10 minuten
Porties: 10 ijsjes

Ingrediënten

  • 2 mango's
  • 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing

Instructies

  • Schil de mango en snijd de mango in stukjes. Leg de mango in een keukenmachine. Voeg 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt toe en mix tot je een smeuïge substantie hebt. Breng op smaak met 2 eetlepels honing. (kan ook met poedersuiker, dit is iets zoeter)
  • Vul de ijsvormpjes met het mango-yoghurt mengsel en zet voor een nachtje in de vriezer.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Ijs maken met vers fruit

Wij hebben dit keer gekozen om ijsjes te maken met mango maar je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Ook lekker is om meerdere fruitsoorten met elkaar te combineren. Op internet kom je de meest mooie creaties tegen met verschillende lagen ijs. Super leuk hoor, maar wij hebben daar geen geduld voor. Iedere laag moet namelijk minimaal 30 minuten in de vriezer. Wij houden van lekkere dingen die niet teveel tijd in beslag nemen. Deze ijsjes zijn natuurlijk niet alleen lekker voor kinderen, ook wij volwassenen kunnen van dit ijs heerlijk genieten!

ijs met mango

Het recept voor de yoghurt mango ijs is super gezond en kan je absoluut zonder schuldgevoel eten. Ik vind persoonlijk wel dat je moet wennen aan de substantie en aan de smaak. Ik ben zelf een behoorlijke zoetekauw en ik mis de zoetheid van ijs wat je normaal gesproken proeft. Ik heb het recept daarom ook gemaakt zonder de yoghurt maar met gewoon roomijs en dit vond ik persoonlijk lekkerder. De kinderen vonden ze overigens allebei lekker. Je kan dus ook beide varianten maken en zelf thuis de test doen welke de kinderen of jijzelf het lekkerst vinden.

Amaranthe kan heel goed zelf ijsjes maken
De yoghurt mango ijsjes zijn goedgekeurd
yoghurt mango ijs, heerlijk verfrissend