wraps met gepaneerde kip en frisse salsa

wraps met gepaneerde kip en frisse salsa

Wraps met gepaneerde kip en frisse salsa. Een ideale maaltijd wanneer je geen zin en/of tijd hebt om uitgebreid in de keuken te staan. Ook wij hebben echt niet altijd zin om te koken. Voorheen zouden wij dan standaard patat of pizza gegeten hebben. Tegenwoordig kiezen wij ook regelmatig dan voor een simpele maar toch gezonde maaltijd.

Onze kinderen zijn verzot op wraps en daarom maken wij steeds vaker gerechten met wraps. Grote favoriet van onze jongste dochter Amaranthe is bijvoorbeeld de wraps met romige kipsalade.

wraps met gepaneerde kip en frisse salsa

Ik ben echt super trots op deze foto maar ik zeg er eerlijk bij…..je eet de wraps niet zo! Dit is namelijk niet te doen! Ik was geïnspireerd door allemaal prachtige Pinterest foto’s maar in praktijk eet een wrap toch echt veeeeeeeeeel makkelijker als je hem gewoon oprolt 🙂

wraps met gepaneerde kip

De wraps met gepaneerde kip kun je met de lunch eten maar kunnen ook prima gegeten worden als een lichte avondmaaltijd. Serveer er eventueel ‘s avonds dan een heerlijke kom soep bij. Ik gebruik zelf afwisselend kippendijfilet of gewone kipfilet voor dit recept. Het voordeel van kippendijenfilet is dat het vlees wat vetter is en daarom malser van structuur. Toch kan ik soms ook juist zin hebben in een net iets stevigere structuur. Gebruik vooral dus wat jijzelf lekker vindt! De kip breng ik voor dit recept op smaak met een zakje kant en klare fajita kruidenmix. Wil jij liever geen kant en klare kruidenmix gebruiken breng dan zelf je kip op smaak met specerijen.

Paneermeel of Panko gebruiken

Of je paneermeel of panko “moet” gebruiken is ook weer een persoonlijke keuze. Paneermeel is fijner van structuur en panko juist wat grover. Zelf gebruikte ik dit keer paneermeel omdat ik geen zin had om de kip eerst door meel en geklutst ei te halen. Doordat de kip gemarineerd is in olie met de kruidenmix blijft het paneermeel gewoon plakken aan de kip. Doordat panko wat grover van structuur is vind ik het persoonlijk prettiger en lekkerder wanneer de kip dan wel eerst door meel en geklutst ei is gegaan.

Wat is panko precies

Panko is Japans paneermeel en wordt gemaakt van een speciale soort witbrood. Het brood wordt gegaard door elektrische stoom in plaats van in de oven. Het brood krijgt daardoor geen korst. Nadat het brood gemalen is blijft het paneermeel veel luchtiger en knapperiger dan het “gewone” paneermeel.

Recept wraps met gepaneerde kip en frisse salsa

wraps met gepaneerde kip en frisse salsa

Wraps met gepaneerde kip en frisse salsa

Wil je snel, lekker en gezond eten? Maak dan deze wraps met gepaneerde kip en frisse salsa eens klaar.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Mexicaanse, Nederlandse
Trefwoord: gepaneerde kip, krokante kip, salsa, wraps
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 wraps

Ingrediënten

  • 8 wraps medium formaat (of 4 grote)
  • 3 stuks kipfilet in dunne reepjes gesneden
  • 1 zakje Faijta kruidenmix
  • 4 eetlepels zonnebloemolie of milde olijfolie
  • 75 gram paneermeel

FRISSE SALSA

  • 2 avocado's in blokjes gesneden
  • 1/2 komkommmer in blokjes gesneden (liefst zonder zaadlijst)
  • handje verse koriander fijngehakt (mag ook peterselie zijn)
  • 200 gram snoeptomaatjes gehalveerd of in partjes gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 150 gram mais gewoon uit blik
  • snuf versgemalen zwarte peper

CRÈME FRAÎCHE DIP

  • 200 gram crème fraîche
  • 1/2 limoen sap nodig
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • snuf pul biber of chilivlokken

Instructies

  • Meng de kip met de olie en de faijta kruidenmix. Laat dit minimaal 30 minuten marineren.
  • Meng alle ingrediënten voor de frisse salsa en zet dit in de koelkast tot gebruik. Meng tevens alle ingrediënten voor de crème fraîche dip en zet dat ook in de koelkast tot gebruik.
  • Haal de stukjes kip door het paneermeel. Verhit een flinke scheut olie in een grote hapjespan of koekenpan en bak de kip goudbruin en gaar.
    TIP: zet het vuur niet meteen te hoog. Je wilt niet dat de kip krokant is van buiten maar nog rauw van binnen.
  • Verwarm de wraps volgens de beschrijving op de verpakking.
    TIP: je kunt ook de wraps zo bereiden: verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de wraps kort aan beide kanten goudbruin. Hierdoor worden de wraps wat krokanter.
  • Beleg de wraps met de gepaneerde kip, frisse salsa en crème fraîche dip. Het makkelijkste eten is als je de wraps gewoon oprolt.
  • KIDSPROOF: voor kinderen is het leuk als zij zelf hun wraps kunnen beleggen. Zet alle ingrediënten in schaaltjes op tafel en laat kinderen hun eigen wraps beleggen en oprollen.
    TIP: serveer er eventueel nog wat tortillachips bij.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
wraps met gepaneerde en krokante kip

Ook lekker is om nog bonen aan de salsa toe te voegen. Helaas zijn alleen onze kinderen niet zo’n fan van bonen.

Andere lekkere recepten met kip

Eet jij net zoals graag gepaneerde en/of krokante kip? Probeer dan ook eens de volgende recepten. Noedels met pindasaus en krokante kip, kipburger met doritos uit de oven of maak de krokante Italiaanse kipburger.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken